Ostati brez službe

Zgodba, ki jo danes pozna marsikdo, na žalost…

Tokrat se je zgodilo tudi nam.

Moji večji, no khm, boljši polovici torej 🙂

Zadeva je pričakovana v marsikaterem podjetju, ki mu ne gre ravno najbolje. A v enem res uspešnejših podjetij v državi tega ne bi pričakovali, ali pa je v ozadju kaj drugega.

Torej razlog, da mu ne bodo podaljšali pogodbe naj bi bil v tem, da morajo varčevati in ker je prišel zadnji k njim, je logično da on odide.

Vse lepo in prav, se zgodi, nič ne rečem, ni fino, ampak tudi oni morajo poskrbeti zase.

A situacija še zdaleč ni tako enostavna, ko najprej izveš, da so vedeli, da bodo ta korak naredili že meseca decembra, zaposlenega pa o tem obvestijo 14 dni pred iztekom pogodbe oz. ko naj bi ravno podpisal novo.

Hkrati s tem so praktično vsi zaposleni delali zadnja dva meseca po 200 ur, ker imajo sodelavca na bolniški in v prihodnje niti ne namerava priti še nazaj. Ampak res, višek je in potrebno je zmanjšati osebje!?!?!?!

Če že nič drugega, bi lahko bili do očeta dveh otrok, s tretjim na poti, vsaj toliko pošteni in mu zadevo sporočili že decembra, da bi imel skoraj dva meseca, da se pripravi na situacijo, ne pa 14 dni pred iztekom samo zato, ker je šefica pač takšna, da (se opravičujem izrazu) nima toliko jajc, da bi to storila poprej.

Mislijo izključno in samo nase, potem pa naj človek še verjame v to, da je kje kakšna pravica in zaupa velikemu, uspešnemu podjetju, ki naj bi bilo »družini prijazno«.

Prav zares!

Če je že moralo do tega priti, bi lahko vsaj na čim lepši način to storili…ampak res zakaj bi, če jim pa ni treba…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.