Vnetje oči

Začelo se je pri mojem sinku prejšnji teden…

Seveda smo ga takoj vzeli iz vrtca in od takrat je doma na počitnicah.

Zapacane učke, iz nosa še niti ni toliko teklo. Dobil je tudi malo vročine in dva dni je bil precej na koncu z močmi, nerazpoložen, potem pa kot da ni bilo nič, kot nov.

Vse skupaj je v neki čisto drugačni obliki prenesel na svojega očka. Ki se mu je vnelo samo eno oko, vročine in drugih znakov ni imel, je pa zadevo predal naprej na najino malčico.

Tudi pri njej je vse skupaj izgledalo spet drugače. Če je bilo pri sinku kar precej izdcedka in rdečina bolj okoli očesa zaradi brisanja in mencanja, se je pri njej najprej pojavila kar malce zaskrbljujoča rdečica v očeh (beloočnica je krvavo rdeča), po dveh dneh pa so se ji malce zapacali in prišla je tudi milejša oblika vročine.

Kaj zelo veliko tudi zdravniki tukaj ne morejo storiti, bolj se je potrebno posluževati domačih metod zdravljenja, se pravi čiščenja učkov. Predvsem pa je zadeva res hitro prenosljiva, kar si nekako nebi mislila.

Zanimivo je tudi to, da so te zadeve bolj pogosto prisotne sedaj, ko so temperature bolj visoke, kot pa če bi bilo pod ničlo.

Ker so oči res delikatne in občutljive, je potrebno nanje še posebno paziti, zato je zame osebno to ena bolj neugodnih zadev, ki nas lahko doleti. A kot vse poprej, bomo tudi to uspešno premagali 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.