Nuhalna svetlina 3.

Človek bi si mislil, da se v tretje nekako navadiš in da ni več nič posebnega. A daleč od tega!

Vsakič znova je gledati tisti mali fižolček, ki se premika in potuje v tvojem trebuščku, nekaj neverjetnega, resnično čudež. Še posebno, ker sedaj pa že zares veš, kaj potem iz tega zraste.

Tokrat je bilo drugače tudi zato, ker sem že razmišljala, kakšen pa bo ta najin mali sonček.

Tudi tokrat vse izgleda bp. Dve nogici, dve rokici, prstki, srček in vse kar mora biti v pravih velikostih.

Tisto, kar me je nekako še najbolj šokiralo, je bila primerjava vseh treh nuhalnih z vidika številk. Moja starost je bila prvič 24, drugič 27 in sedaj 28.

V vseh treh primerih so bile vse mere v mejah normale, potem pa računalnik glede na te meritve in starost matere izračuna možnost za morebitne težave.

Tudi meritve so bile skorajda enake, morda se kakšna razlikuje, ampak v splošnem gledano je vse nekje tam. In samo na podlagi starosti se tveganje res močno razlikuje. Tveganje pri 28ih je za nekatere zadeve lahko skoraj dvakrat večje kot pri 24ih, pa so otrokove mere praktično enake.

Čeprav poznam teorijo okoli plodnosti in vpliva starosti na to, ter tudi na zdravje otroka, je bilo to zame kar precej šokantno.

To še ne pomeni, da je sedaj dejansko kaj narobe, ker ni. A vseeno ni ravno najbolj vzpodbudna informacija, da je nosečnost pri 28ih lahko še enkrat bolj tvegana za oba vpletena kot pri 24ih…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.