Nosečnost in kilogrami

Zadnjič sem brala članek o tem novem “trendu”, kako je vedno več takih nosečnic, ki gledajo izključno na to, da so lepe suhe nosečnice in da so v najkrajšem možnem času po porodu spet fit in nobenih sledu o nosečnosti.

Kje pa je tu kakšna skrb za otroka?

To v Ameriki počne kar 30% nosečnic in seveda se »trend« širi tudi po Evropi.

Raziskava je pokazala, kako resno to vpliva na zdravje otroka in kakšne komplikacije so možne. Res ni dobro pretiravati, nikoli in v nobeno smer.

Seveda je prav, da gledaš na težo in da ne ješ kar za dva, kot se sicer reče, vendar pa tudi ni zdravo se zrediti samo za težo otroka, ali pa še manj  in celotno nosečnost praktično stradati, da si lahko takoj fizično spet lep.

Tukaj se res pokaže, kako zelo je še vedno pomemben videz, ne glede na vse, tudi na zdravje in kako zelo si pustimo, da mnenje drugih vpliva na vas.

Sama imam rajši nekaj kilogramov preveč, če to pomeni zdravje mojega nerojenega otroka in boljše počutje med nosečnostjo. Hujšali pa bomo potem, ko s tem nikogar več ne bomo ogrožali.

Se samo meni zdi, ali je nosečnost in imeti otroka skoraj modna muha, ne pa osebna želja in izbira posameznikov oz. parov?

Marsikdo ima otroka samo zato, da lahko reče da ga ima in podobno.

In vedno, res vedno so otroci tisti, ki potegnejo ta kratko.

Res žalostno…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.