Otroci tudi vedo, kaj je najboljše…

Velikokrat je tako, da otroci res ne vedo, kaj je najboljše za njih, vsaj v določenih pogledih. Mi smo tukaj, da jih tega naučimo. Ampak nihče pa ne zna biti v tako oporo in tako polepšati dneva s samo kakšno besedo, dejanjem, ali s tem da enostavno so.

Nikakor niso tukaj zato, da bodo oni nam stali ob strani, sploh ko so stari nekaj mesecev, ali let, a vseeno to vlogo opravijo bolje kot marsikdo, ali pa sploh kdorkoli.

Odkar imam otroke, sem bila enkrat v zares zelo težki situaciji, večkrat pa sem imela precej slab dan, se spraševala, ali bo kdaj bolje (predvsem kar se denarja tiče) in podobno.

Ko sem imela izvenmaternično nosečnost, me je moj sinek dejansko rešil, da nisem bila v stanju žalosti in obupa veliko dlje, dva dni sem se zaprla pred celim svetom in se igrala z njim. Bil je star leto in pol, čutil je, da nekaj ni prav, govoril še ni dobro, večkrat me je prišel objet ali se stisnit k meni in to je bilo vse… in to je bilo dovolj, da sem se postavila na noge res precej hitro. Da sem na prvo mesto postavila pozitivne stvari in šla naprej.

Sedaj je že toliko star, da vpraša, kaj je narobe, ko me vidi jokati, kar je bilo sicer vse skupaj nekje trikrat, ko se res nisem mogla izogniti temu, da se je usulo pred njim. Pride, me objame, sprašuje, kaj se je zgodilo in res ga iskreno zanima, kaj se dogaja, če je bolečina, se javi da bo popihal, njegov stavek je (skopiran od naju seveda): » je že dobr mami, je že dobr, nč ni narobe« 🙂

Odlična tolažba in potem ne dreza več, ne sprašuje bedarij in te sprejme takšnega kot si, vedno in v celoti. Četudi kdaj slabe volje…

Pride dan, ko res nimam energije, nikakor ne morem priti k sebi, da bi se lotila česa koristnega in potem sta tukaj moja dva sončka, nasmejana do ušes, vsak dan in praktično vedno, človek ne more biti prav dolgo slabe volje ali negativnih misli ob njima.

Če imaš otroke, res nisi nikoli sam na svetu. Res mi polepšata vsak dan znova in data življenju čisto nov smisel 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.