Skrbi + kronično pomanjkanje spanja = JAZ

To, da sem se v zadnjih dneh septembra odločila, da v oktobru ne bomo imeli težav z zdravjem, je ostalo samo pri tem, odločitvi. Realnost je na žalost drugačna…

V petek je res čisto nepričakovano naš večer »popestril« moj malček z bruhanjem. Zadevo je dvakrat ponovil in potem spal do jutra.

Ukrepala sva hitro, od preoblačenja postelje, do pranja v stroju sredi noči in seveda najprej počutja najinega sinka. Moram reči, da se je res dobro držal. Pametno je oznanil, da je bilo nekaj slabega v trebuščku, kar je moralo ven in bil resnično dobre volje.

Naslednji dan je bil zaznamovan z drisko, o bruhanju pa ne duha, ne sluha. Dokler ni spet padla noč in se je zadeva ponovno ponovila dvakrat.

Lahko bi celo rekli, da ob istih urah kot prejšnji večer.

Že prva akcija je privedla do tega, da sva »spala« z enim ušesom odprtim, da bi lahko vsaj ujela bruhanje v škafek in čim prej potolažila malčka, poleg tega pa preprečila, da zbudi še svojo mlajšo sestrico.

Seštevek spanja naju obeh v sobotni noči je nekje 4,73 ure.

V nedeljo je spet kazalo bolje, čez dan nobenega bruhanja, tudi driska ni bila več sebi podobna. Zaključili smo, da gre na bolje. Dokler ni spet prišla noč in ponovi vajo. Bruhanje točno 2x.

Takrat sva se tudi odločila, da je čas za obisk Metelkove, nekaj se dogaja. Tam so nam povedali, da gre očitno za nek virus, ki lahko traja do 7 dni.

Noč je spet minila v znamenju bedenja, tistih 4,73 ur spanja bi bil luksuz, za bolj pestro dogajanje pa je poskrbela še malčica, ki je imela pred spanjem 38,8 vročine. Ker ni imela nobenih drugih simptomov, nisem čisto vedela kaj naj si ob tem mislim. Morda ji bo zrasel zob, ampak kakšnih konkretnih sledi o tem ni bilo.

Naš ponedeljek je minil v znamenju čakanja na večer in ponovno bruhanje, ter neutolažljivem joku moje malčice. Vročina je sicer minila, je pa bilo videti, da jo nekaj mora boleti.

Noč ni prinesla bruhanja mojega sinka, je pa prinesla veliko joka moje male punčke.

O kakšni konkretni količini spanja tudi tokrat ne morem govoriti…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.