Kvalitetni čas z otrokom

Več otrok kot imaš, na več delov je potrebno razdeliti svoj dan oz. večkrat se je potrebno potruditi za vsakega od njih, čas pa hitro beži…

Odkar smo dobili novo članico v naši družinici, je to vedno nekje v ozadju mojih misli, da si res moram vsaj poskusiti večkrat vzeti čas za vsakega od njiju. Če bi le lahko, bi si večkrat vzela čas izključno za mojega sinka, podobno kot imam med tednom celo dopoldne čas za mojo malčico, ko je on v vrtcu.

Običajno mi vseeno uspe najti vsaj malo časa, če ne drugače se mu vsakodnevno res trudim posvetiti, ko malčica spi. V preteklem vikendu pa sva si uspela vzeti celo popoldne za preživljanje skupnega časa. Bilo je res lepo. Nobenih napetosti, izsiljevanj, pregovarjanj, ugovarjanj, ekstremnih dejanj za pridobitev pozornosti, nikamor se ni mudilo, nič ni bilo potrebno še opraviti, nikamor nujno iti,….

Skupaj sva odšla na kosilo in potem na razstavo Lego kock, kjer sva jih potem tudi sestavljala. V vsem tem času pa sva se pogovarjala o vsem mogočem.

Res je neverjetno, kako zelo konkreten pogovor se je odvijal, kako dobro opazuje, kako resnično izjemen spomin ima in kako vesel je bil, da sem si lahko vzela več časa samo zanj.

Že dolgo nisem preživela tako brezskrbnega popoldneva, že dolgo se nisem imela časa ustaviti in pomisliti, kako zelo srečna sem, otroci so res naše največje bogastvo 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.