Krama

V zadnjih dneh sem se lotila pospravljanja tudi tistih predelov našega stanovanja, ki niso najbolj obiskani. Klet na primer 🙂

Stvari se kar nabirajo in nabirajo, ničesar pa ne podarimo naprej ali zavržemo, če ni več uporabno. Zato se vsake toliko odločim za takšne podvige, saj prostora nimamo ravno veliko.

Zanimivo res, kako smo navezani na določene predmete, ki so del daljne preteklosti, ali pa hranimo oblačila, ki nam bodo nekoč spet prav,…

Čeprav se mi ne zdi, da obsedeno shranjujem stvari, pa moram za seboj vsaj dvakrat pregledati, da res naredim selekcijo, kaj potrebujemo in česa nismo potrebovali, uporabili že več let.

Da je vse skupaj še večji izziv, je običajno tako, da potem, ko damo določeno zadevo stran, jo čez nekaj dni potrebujemo.

Tako je z marsičem, ne samo s stvarmi, ki se nam nabirajo in so dobre samo za to, da se nabira prah in po možnosti gor gojimo še kakšno plesen.

Tisti, ki se bolj ukvarjajo s področjem energije, so mnenja, da nas takšno shranjevanje stvari, še posebno tistih, ki so del preteklosti, ali pa čisto po domače, preveč krame, omejuje, celo obremenjuje.

Če gremo v ekstrem, lahko nekdo celo malo preveč živi v tistih časih, ko je bilo vse bolj enostavno, ceneje in manj depresivno. Na račun tega pa zamuja vse, kar bi mu lepega sedaj lahko življenje prineslo.

Vso odvečno kramo stran torej!

Če potrebujete razlog, sem prepričana, da je nekdo, ki bo to uporabljal, potreboval in ki mu boste polepšali ali celo olajšali življenje.

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.