Uvajanje goste hrane – ponovi vajo

Zanimivo res, kako hitro človek pozabi stvari in kako hitro mine čas, dve leti in pol nazaj smo bili na tej isti točki, pa sem morala vseeno skoraj vse informacije znova pridobiti.

Že nekaj tednov nazaj, pri njenih 4ih mesecih, smo začeli počasi uvajati gosto hrano. Morda bi počakala še kak teden dva, ampak je moja malčica res pokazala takšno očitno zanimanje, da smo morali kar začeti.

In kot se je kasneje izkazalo…še dobro da smo!

Iz večih razlogov sem začela najprej z zelenjavo.

Najprej zato, ker je načeloma lažje prebavljiva, kuhana seveda, potem pa tudi zato, da se otrok pri sadju ne navadi takoj na sladek okus in potem ne želi več jesti drugih stvari.

Ne gre pa samo za okus, otrok se mora tudi naučiti, kako sploh jesti.

Prvi teden je bilo vse skupaj res smešno, a zelo kmalu smo ob dopoldanski malici potrebovali zaščitno obleko. Že pred temi podvigi se je namreč naučila brbrati in pljuvati z ustnicami. Če pa imaš v ustih še malo hrane, je seveda vse skupaj še toliko bolj zabavno, ker je odziv prisotnih buren, glasen

Torej smo se morali naučiti na zadevo nereagirati in predhodno predvidevati njena dejanja.

Ko nam je to uspelo, se je tudi pogostost njenih tovrstnih dejanj zmanjšala. Še vedno pa nas vsaj enkrat do dvakrat na obrok »razveseli« s tuširanjem s hrano 🙂

Torej po 10 dnevih uvajanja smo uspeli zamenjati celotno dopoldansko malico. Namesto dojenja, hrana (korenček, cvetača, krompir,…)

En teden smo potem na tem vztrajali, saj je bil to tisti teden, ko smo imeli našega sinka na infekcijski.

Z naslednjim tednom pa smo že začeli z uvajanjem druge malice, kar je šlo ekspresno hitro. Tako smo sedaj na dveh obrokih goste hrane dnevno, na dopoldanski in popoldanski malici. In če je sprva trajalo od pol ure do 45 minut, sedaj poje en obrok nekje v 10ih minutah.

S prihodnjim tednom pa bo počasi prišel čas, da nadomestimo še kosilo,…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.