Nesreča res nikoli ne počiva!

Dva dni nazaj je moj sinek padel na glavo v vrtcu. To je bila prva (in bolj kot ne edina) informacija, ki sem jo dobila. Ker ni bilo videti kakšnih posledic, me iz vrtca niso klicali, ampak so me obvestili ob prihodu.

Po poti domov, ki traja 5 minut, je stokal in jokal o bolečinah v glavi, na podlagi tega in nasveta zdravnice smo se odpravili na urgenco, na slikanje glave. Pojavila se je tudi vročina.

Poškodbe glave so lahko res delikatna zadeva in res me je skrbelo, kaj vse lahko to pomeni. Čakanje doma z našo malčico se je vleklo in vleklo, čeprav je obisk urgence in ves proces trajal samo dve uri. In bodimo iskreni…za obisk na urgenci je to izjemno malo 🙂

Ugotovili so, da ni prišlo do zloma, poka ali notranjih krvavitev, vseeno pa sva ga morala spremljati. To je pomenilo tudi zbujanje ponoči, da bi preverila odzivnost in njegovo počutje.

Noč je minila mirno in videti je bilo, da se je vse dobro izšlo.

A vročina še ni kar čisto odšla in poleg tega se je pojavila še slabost, driska in nerazpoloženost.

Zdravnica je povedala, da to ni povezano z udarcem v glavo, ampak smo očitno dobili nek virus milejših oblik, ki trenutno razsaja po vrtcu.

Že skoraj smo si oddahnili, pa smo spet na bolniški. Takle virus sicer kadarkoli vzamem namesto morebitnih posledic poškodbe glave, a vseeno ni ravno prijetno, ko je otrok bolan.

In drugič v življenju (poleg noric), bo imel moj sinek nekaj čisto klasičnega in običajnega, kjer so vzrok, diagnoza in načini zdravljenja CELO znani.

Človek je res hitreje pomirjen, če ve s čim se spopada, …za razliko od naših običajnih ekstremnih podvigov na tem področju 🙂

Napisal/a

3 Komentarjev to “Nesreča res nikoli ne počiva!”

 1. Suzana says:

  Ob takšnih naslovih se večkrat spomnim svojih izkušenj z otroci in ob dejstvu, da bi morali biti vsi starši opremljeni z osnovnim znanjem kako ukrepati v takih situacijah in biti pripravljeni v neljubih situacijah. Meni je obisk delavnice po metodi Reši življenje dal veliko samozavest in dober občutek, da znam pravilno ukrepati. Res dobiš “navodila” kako čim bolj ravnati. Neprecenljivo. Toplo priporočam. Vsi starši bi morali znati pomagati otrokom. Tako pri nesreči kot pri bolezenskih stanjih. Lahko si pogledate link http://www.resizivljenje.si/.

 2. Spela says:

  Suzana, hvala za nasvet 🙂 Zraven me sicer ni bilo in upam, da so vzgojiteljice v vrtcu usposobljene za pomoč v takšnih primerih,…ker so vse te izkušnje zame še prve, bo res potrebno pridobiti dodatno znanje. Najbrž so zato marsikateri starši skoraj pol zdravniki, ker so mnogo vsega morali dati skozi s svojim otroki. Hvala za komentar 🙂

 3. Suzana says:

  Našla sem en odličen intervju ZNATE REŠITI OTROKOVO ŽIVLJENJE, ki se nanaša na to temo. Vsekakor za vsakega starša.

  http://www.siol.net/novice/zdravje/2012/11/znate_resiti_otrokovo_zivljenje.aspx

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.