Ko telo odpove

Čeprav je bil tudi drugi dan na morju res prijeten, se je pomanjkanje spanja od prejšnje noči in neusklajenost v spanju obeh otrok čez dan, začenjala poznati.

Če vse to prištejemo dogajanju na infekcijski, dobimo moje fizično stanje od trenutka ko sta oba otroka zvečer zaspala…

Res močan glavobol, slabost, potem tudi tresenje,…in dejansko nič ni pomagalo.Hrana, sredstvo proti bolečinam, zato sem takoj odšla spat. Kar nekaj časa sem potrebovala, da sem dejansko tudi zaspala in glavobol ni popustil še celo noč, ki je vključevala seveda spet kar nekaj vstajanja, dojenje, antibiotik, dojenje, antibiotik,…

Zato ni bilo druge, kot da se naslednji dan odpravimo domov. Partner žal ni mogel z nami na morje, bo pa lahko doma toliko v pomoč, da bo dajal najinemu sinku zdravila. In vsaj ta del prevzel nase.

In tako je tudi bilo. Še cel teden smo se borili s temi zdravili in v nedeljo končno zaključili terapijo.

Sama sem vsak možen trenutek prejšnjega tedna izkoristila za spanje in počivanje. Malo sem vendarle prišla k sebi. Je pa velikega pomena že samo to, da je moj sonček spet zdrav in da je to za nami. Skrb za to, ni več prisotna in razbremenitev je opazna takoj.

Zanimivo je to, da so se znaki preutrujenosti pokazali šele ko sem oba dala spati. Očitno je bil prej tako močno prisoten adrenalin (ali kar pač že) in dokler ni bilo vse urejeno, poskrbljeno za oba, telo še ni dojelo, da pravzaprav ne zmore več. Nič čudnega da se je vse skupaj poznalo tudi pri dojenju in premajhni količini mleka …

Res je pomembno, da v vsaki situaciji, ki nam jo prinese življenje, znamo poskrbeti tudi zase, sicer ne bomo mogli kvalitetno poskrbeti za tiste, ki nas potrebujejo.

Čeprav se sama tega močno zavedam že kar nekaj časa, pa so se tokrat stvari poklopile tako, da ne bi nihče drug mogel vseh teh stvari opraviti namesto mene, torej dojenja in skrbi za bolnega otroka.

Čeprav pod neugodnimi pogoji pa se je moja pikica zelo hitro navadila že kar na dva obroka goste hrane na dan, kar ponovno prinaša razbremenitev in njen napredek je res očiten. A to je že nova zgodba 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.