Stranski učinki porodniške

Še včeraj se mi zdi da sem bila noseča in danes je že skoraj 4 mesece odkar je moja pikica prišla na svet.

Poleg seveda očitnih fizičnih sprememb, ki jih sama nosečnost, porod in dojenje prineseta, so tukaj tudi hormonske spremembe. Vendar pa to ni vse, veliko se dogaja tudi na področju razmišljanja, spomina, dojemanja in podobno. Vse to v času porodniške resnično počiva.

Moji možgani so trenutno naštimani na hrano, previjanje, igranje in vzgojo. Za kaj drugega je težko najti kaj prostora. In tudi ko pride čas za to, je potrebno kar nekaj časa, da preklopim iz vsakdanjega dogajanja.

Tam, kjer se mi nekako najbolj pozna okrnjeno delovanje, je spomin. Resnično si vse zapomnim in izjemno dobro mi gredo številke. A čas nosečnosti in prvih šest mesecev po porodu je to vse postavljeno na glavo. Zares moram razmišljati da se kaj spomnim, brez opomnikov v telefonu ne vem kako bi uredila marsikatero stvar pravočasno.

Vsekakor nisem sebi podobna 🙂

Zato se sedaj, ko smo se utekli v ritem dveh otrok in skrb za njiju, zavestno ukvarjam tudi z zadevami, ki od mojih možgančkov zahtevajo, da delajo in da iskrice preskakujejo tam zgoraj. In res je kot pravijo, da te tudi koncentracija, pozornost in učenje oz. delovanje možganov res lahko izmuči, morda celo bolj kot določene fizične aktivnosti.

A vsaj spomin se počasi vrača in kmalu bom spet lahko sebi podobna in s tem tudi marsikdaj nadležna ljudem okoli sebe z obnovo določenih dejanj in dogodkov…hi hi hi 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.