Bakterijsko vnetje bezgavke 2. del

Stanje mojega sončka se je precej hitro izboljševalo. Nedelja je bila še v znamenju vročine, slabega spanja in precejšnje bolečine, ponedeljek pa je že prinesel boljše počutje in tudi prve očitne znake, da gre na bolje.

Tisto, kar bi nekako zaostrilo zadevo še bolj, bi bil kirurški poseg. Namreč pri tovrstni diagnozi se lahko bezgavka tudi zagnoji in v takšnem primeru bi ga premestili in zadevo odprli, da bi gnoj odtekal.

Za to, da bi zares preverili ali je kaj gnojno, ali ne, so ga v ponedeljek odpeljali na UZ.

Ob tem naj omenim, da gre za infekcijsko kliniko, torej nalezljive bolezni. Sestre so zelo stroge okrog tega naj se dvojna vrata vsake sobe stalno zapirajo in podobno. In ob vseh teh ukrepih so peljali po več teh otrok z nalezljivimi boleznimi skupaj v dvigalu v druge prostore na UZ. Toliko o tem…

Torej sam ultrazvok je pokazal, da ni nič gnojnega in da mojega sončka ne bodo rabili rezati…še dobro.

Po tem se je vrnil v sobo in naslednji dan je kar hitro prišel. Res sem bila v pričakovanju novic, za kakšno bakterijo vendarle gre in od kje naj bi vse skupaj prišlo.

A te informacije nismo dobili. Z zamudo so nam povedali, da niso mogli točno ugotoviti, za kaj gre, saj bi za to potrebovali vzorec tkiva. Ker je antibiotik prijel in ker gnoja ni, pa ga ne bodo rezali samo zato, da bi določili za kaj gre. Neke vrste kok je bil, to pa je vse kar vemo…

Kaj naj si ob tem mislim, niti ne vem…predvsem sem bila razočarana, potem tudi malo jezna. Seveda sem vesela, da niso šli v kakšne še bolj resne zadeve, a vsaj kakšno bolj konkretno informacijo sem pričakovala.

Kdaj domov? Rekli so, da v primeru, da se ne poslabša zadeva, v četrtek. In smo čakali četrtek…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.