Bakterijsko vnetje bezgavke 1. del

Ah ja…

Moj veliki fant je res nekaj posebnega in področje, kjer to že drugič dokazuje, je zdravje.

Zanimivo je to, da mu res nikoli ni nič običajnega v smislu prehlada, vnetja, glavobola, slabosti,… ko revček zboli, je to še kako resno.

Začelo se je v soboto. Zbudil se je in povedal da ga boli vrat. Razen morda malo slabše razpoloženosti, drugega ni bilo zaznati.

Čez dan se je razpoloženje slabšalo, in na desni strani vratu, v predelu bezgavke, se je počasi začenjala kazati oteklina.

V noči na nedeljo nismo spali praktično nič, pojavila pa se je tudi vročina. Zato smo ga v nedeljo zjutraj peljali najprej na Metelkovo. Od tam so nas napotili na infekcijsko kliniko na dodatne preiskave.

In ko sem že mislila, da bo samo dobil kakšen antibiotik in šel domov, je sestra prinesla pižamico. Zdravnica je pojasnila, da ima izvid krvi preslab, da bi ga lahko poslali domov.

In so se začele njegove druge »počitnice« v zadnjem letu in pol na infekcijski kliniki.

Zadeva se je začela podobno kot nazadnje. Izmikanje zdravnikov, nihče ni želel točno reči, za kaj sploh gre.

Dobival je zadevo proti bolečinam, v popoldanskem času pa so se le malo bolj opredelili, da gre za bakterijsko vnetje bezgavke. Katera bakterija in kako je do tega prišlo pa niso vedeli in še vedno ne.

Vzeli so mu vzorec iz grla in ga poslali v nek mikrobiološki laboratorij. Izvid naj bi čakali nekje 48 ur. In smo čakali…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.