Pregled pri pediatru

Dva meseca po rojstvu moje sončice smo se ponovno zglasili na pregledu pri pediatru.

Res je zelo lepo slišati, ko ti zdravnik reče, da otrok lepo napreduje in dejansko nima nobenih pripomb, kot je bilo to pri prvem otroku.

Dečva raste pospešeno, v dolžino meri točno toliko kot je meril njen veliki bratec v tej starosti, medtem ko ga v teži kar malo prekaša 🙂

Res je vse bp in vsi zdravstveni delavci kar skačejo od navdušenja, ko jim povemo, da se prehranjuje izključno z dojenjem.

Potem se pojavi vprašanje cepljenja. Tisto, kar ni po programu je seveda konkretno plačljivo. Pri otrocih in zdravju se seveda ne varčuje, pa vendar se tukaj odpre kar nekaj dvomov.

Tukaj je šlo za cepljenje proti rotavirusu.

Najprej je seveda prisotno večno vprašanje o cepivih, njihovem delovanju in morebitni spornosti. Načeloma zdravnikom zaupamo, da bodo kar najbolje poskrbeli za nas in naše otroke. Pa vendar izkušnje večkrat to zaupanje postavljajo pod vprašaj.

Potem je tukaj pomen, seveda je preventiva boljša kot kurativa. Vendar če nekako veš, da otrok še vsaj eno leto ne bo šel v vrtec, kar je ena od utemeljitev, zakaj se to cepivo sploh svetuje.

Po premisleku razlogov za in proti, smo se odločili za to zadevo. In sicer za tisto cepivo, ki ga more prejeti dvakrat, vsakič pa stane 70€.

Kakšnih stranskih učinkov ali posledic cepljenja ni bilo, tako kot tudi ne pri njenem bratcu.

Slabih izkušenj s cepljenji res nimamo, je pa najbrž dovolj samo ena, da si v dvomih in previden pri tem potem za celo življenje.

Naslednji pregled….čez en mesec.

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.