Napredek

Čeprav je moj prvi sonček star šele dve leti in pol, pa vseeno zelo hitro pozabiš, kakšni so vsi koraki skozi katere gre ko raste in se razvija.

Ponovno to lahko spremljam in čeprav je v drugo, niso veselje, sreča in navdušenje nič manjši.

V prihodnjih dneh bo moja sončica dopolnila dva meseca. V tem obdobju smo uspeli vzpostaviti ritem prehranjevanja in spanja, prihaja pa še do občasnih odstopanj v tem dogajanju.

Od večinoma spanja je sedaj veliko več pokonci čez dan. Tudi precej bolj dojemljiva in pozorna je na dogajanje okoli nje oz. nam to tudi pokaže.

Začela se je že oglašati, »govoriti« s svojimi unikatnimi zvoki, dočakali pa smo tudi že prvi nasmešek. Namerni nasmešek, ki ni bil posledica kakšnih sanj ali pa napenjanja obraznih mišic ob opravljanju večje potrebe 🙂

Tudi premiki so že vse bolj opazni. Potuje predvsem gor, dol in naokoli po posteljici oz podlagi.

V zadnjih dneh pa se je uspela že obrniti iz trebuha na hrbet.

Skorajda dnevno se zgodi kaj novega. Sicer gre res za malenkosti, a vendarle opazen napredek v njenem razvoju in sposobnostih.

Vse skupaj gre res hitro in vsak trenutek bi si želeli zabeležiti, pa ne samo v naš spomin!

Čeprav smo vse to že dali skozi, pa je zagotovo nov odnos med otrokoma. Zanimivo je spremljati kako eden drugega opazita. Ona njega res pozorno posluša, ko ji poje pesmice. Po drugi strani pa je on že kar precej neučakan, ker si želi, da bi se igrala z njim, prijela igračko, ki ji jo prinese in podobno.

Vsakič znova ugotavljam, da so otroci resnično naše največje bogastvo in njihov unikaten pogled na svet je neprecenljiv.

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.