Prve minute novega življenja

Takoj ko je prišla ven, so mi jo dali na trebušček. Ker tokrat ni bilo nevzdržnih bolečin zaradi prereza in podobnih zadev, sem bila dejansko izjemno prisebna.

Bila je precej temne barve, popkovina je bila na določenih mestih kar bele barve (brez krvi) in celo videla sem, kako jo je partner prerezal.

Potem so se lotili še odvzema matičnih celic, pri čemer so me obvestili, da je vzorca bolj malo in da lahko ne bo dovolj za hrambo.

To je vse kar so povedali in šele kasneje sem imela čas razmišljati, da bi to morda lahko pomenilo kakšne težave že s samim otročkom in dotokom potrebnih zadev preko popkovine.

A sedaj je bila že tukaj in razloga za skrb ni bilo.

Samo sreča, občutki, za katere besede niti ne obstajajo!

Potem so jo umili in opravili meritve. Večja od svojega starejšega bratca in sicer s konkretno  dolžino 54 cm, 3885g teže in obsegom glavice 36 cm.

Po oznanitvi teh podatkov me je čakal še porod posteljice. V glavi sem se že pripravila na ponovno pritiskanje in resne bolečine. Pa sploh ni bilo tako.

Babica je prijela za popkovino, malenkost pritisnila na trebuh in že je bila zunaj. Ker je bila zraven še neka študentka oz. nekdo na uvajanju, so si jo res dodobra ogledali, kar je potrebno tudi sicer. Vendar pa sem imela res možnost tudi sama videti, kako dejansko to izgleda, na kaj so pozorni in podobno.

Res sem se počutila izjemno dobro. Ne samo zaradi rojstva najine hčerkice, ampak tudi fizično.

Ko so jo umili in oblekli, so nas pustili same, skoraj takoj pa je sledilo tudi dojenje. Za razliko od njenega bratca, je bila že takoj v pripravljenosti in akciji sodelovati pri tem 🙂

V tistem trenutku nič drugega niti ne obstaja. Tisto malo bitjece, za katerega je težko verjeti, da je bil še nekaj minut nazaj v mojem trebuščku, mežika z učkami in je že sposobno konkretno prijeti tvoj prstek. Neprecenljivo!

Po teh nekaj skupnih trenutkih se je partner poslovil in ostali sva sami…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.