2. porod 2. del

Pa sem prišla v dobro poznano nadstropje, kjer sem bila nazadnje v nočnih urah in se je dogajalo občutno manj kot sedaj.

Tokrat smo bile štiri nosečnice v sobi, kjer čakaš da boš šel na klistir, na stranišče in pod tuš.

Vsaka v drugačnem stanju, z drugačnimi pričakovanji in z različno stopnjo bolečin.

Precej hitro me je torej prišla iskat gospodična, ki je opravila klistir. Popadki so v tem času sicer že postali malenkost bolj boleči, pa vendar še ne tako zelo, kot se tega spominjam iz prve izkušnje.

Ko smo nekako opravili ta korak in so me poslali še pod tuš, sem jih prosila, da gredo iskat partnerja. Vse ostale so bili že na poti naprej ali v družbi spremljevalcev, mojega mladeniča pa še vedno niso šli iskat. Po telefonu sem ugotovila, da je tam, kjer so mi naročili in da čaka, da ga pridejo iskat.

Po tuširanju so me nastanili v porodno sobo, me priklopili na dve mašinici. Ena od teh meri otrokov srčni utrip, druga pa jakost in pogostost popadkov.

Pustili so me tam samo in mi povedali da me bo pogledala zdravnica in presodila kako daleč sem oz. kaj se dogaja.

V nekaj minutah je res prišla in povedala, da sem odprta 5 cm in da bo počila mehur, ker mi voda še ni odtekla. Zadeva je skrajno neprijetna, vendar pa pritisk nekako popusti. Dejansko sem lahko čutila neko olajšanje. Povedala je še, da je plodovnica prave mlečne barve in da smo na pravi poti.

Vse to je storila in potem odšla. Ob vsem tem mojega partnerja še vedno ni bilo zraven in že v četrto sem jih poslala, da ga gredo (lepo prosim) iskat. Res se nisem počutila najbolje tam sama. Premikati se nisem smela, niti se nisem mogla, ker sem bila tako nerodno priklopljena na tiste zadeve. Sicer vse skupaj ni trajalo več kot nekih 10-15 minut. A zdelo se mi je neskončno.

Potem je končno prišla sestra pa tudi moj partner, ki ga je čisto po pomoti »pobrala« neka čisto tretja sestra, ki je šla ravno mimo…

Sestra mi je vstavila kanal in v tej stopnji so se začeli zares tisti pravi boleči popadki, ki so že bili na minutko do dve. In bili so resnično boleči. V tej točki je prišel tudi čas za protibolečinska sredstva.

Vse skupaj se je res hitro stopnjevalo…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.