Prvo dogajanje pred porodom

Očitno se stvari premikajo…

Včerajšnji večer je že prinesel prvo akcijo pripravljenosti na prihod naše male pikice na svet. Namreč začeli so se popadki v malo bolj resni obliki, kot pa je bilo to pristno do sedaj. Tudi že v časovnem obdobju in torej bolj redno in bolj aktivno, malenkost bolj boleče, kot je to bilo do sedaj

Ker je pri tem nekako ostalo, se za odhod v porodnišnico nisva odločila.

Pri prvem porodu mi je najprej odtekla voda in tako sploh nisem bila v dvomih, kaj se dogaja in kaj storiti. Tokrat je očitno drugače.

Danes zjutraj sem imela redni pregled, ki v zadnjem mesecu nosečnosti poteka tedensko, kjer sem se posvetovala s svojim ginekologom.

Povedal mi je, da sem za en prst že odprta, vendar pa to še nič konkretnega ne pomeni. Lahko bo torej danes pravi dan, lahko pa šele čez kakšen teden.

Tukaj ni pravil, zato je razumljivo, da sam ne more biti natančen oz. reči česa določenega.

Bi pa bilo kljub temu lepo vedeti 🙂

Sedaj smo v stanju visoke pripravljenosti, saj se krčenje in otrdevanje trebuha še vedno dogaja. V določenem času precej intenzivno, spet drugič pa je zatišje tudi kakšno uro, a nikoli več kot to.

Če se bo moja mala pikica zgledovala po svojem starejšem bratcu, je danes vsekakor pravi dan za prihod na svet. Ker pa se to odloči ona sama, lahko samo čakam in razmišljam o scenarijih 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.