Norice

Medtem ko se je po lažnem preplahu 10 dni nazaj moja mala pikica odločila, da še kar počaka pri meni v trebuščku, je moj mali sonček poskrbel za dogajanje.

V petek je namreč iz vrtca prijazno prinesel norice…

To je seveda prineslo v ospredje nova vprašanja, previdnostne ukrepe in zbiranje informacij.

Ker sem sama že prebolela norice v otroštvu, načeloma nisem v nevarnosti. Tudi stopnja nosečnosti je že res na koncu. Več bi bilo tveganja v prvih mesecih. Se pa pojavljajo primeri, ko se določenim ljudem kasneje kljub vsemu ponovijo.

Se pa zadeva zaplete, če slučajno rodim v obdobju, ko bo moj malček še kužen, torej nekje v naslednjih 10 dneh. Kar je dejansko precej verjetno.

Takrat bo potrebno izseliti mojega sončka ali pa naju obe.

Zato se je naša želja po tem, da pikica pride čim prej, sedaj malenkost obrnila.

Še vedno čakamo in pričakujemo z največjim navdušenjem, a morda bi bilo bolje, da si vzame kakšen dan več, da začasne selitve ne bodo potrebne.

Kar se samih noric tiče, moji starši pravijo, da je pomen ali bolje rečeno naziv zelo dobeseden, ker se ti dejansko zmeša ob vseh vplivih oz. simptomih.

Moram reči, da mi nimamo te izkušnje.

Pojavilo se je nekje 30 izpuščajev oz mehurčkov, ki so nastajali tri dni. Danes se je zadeva umirila. Nekateri že izginjajo, prav vsi pa so v fazi tega, da bo počasi vsega skupaj konec.

Čeprav je malček nekajkrat potožil da ga boli, predvsem pri tistih, ki so na pregibih ali neprijetnih mestih, pa zares kakšnih pritožb ni bilo.

Se tudi ne praska in če dejansko ne bi bilo pikic vidnih, ne bi niti vedeli, da se kaj dogaja.

Tako da trkamo, da zadevo izjemno dobro prenaša, kmalu pa bo tudi to za nami.

Res nikoli ni dolgčas 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.