Kožni izpuščaji pri otroku

Pri mojemu sinku se že en mesec pojavljajo izpuščaji na nogicah oz. bolje rečeno rdeči fleki.

Najprej smo bili mnenja, da je to ob žabic, ker koža tako manj diha, pa potem da je precej občutljiv na vročino, pa potem da je morda kriva menjava mehčalca, ali pa material odeje, …

Pomislili smo res na vse…

Najbolj nenavadno je bilo to, da je bilo kakšen dan že res vse precej rdeče, spet drugi dan pa samo od sebe dobro in ničesar nikjer videti. Tudi pritoževal se ni, da bi ga srbelo, bolelo, peklo, karkoli.

Tako smo se včeraj vendarle odločili za posvet s pediatrom.

Na žalost ni bilo naše pediatrinje, ampak neka druga, ki nam dejansko ni povedala nič novega. Oz. njen nasvet in diagnoza sta bila takšna: »Gre za očitno neko alergično reakcijo.«

Po njenem mnenju bi lahko bilo vse, od mehčalca, praška, mila za umivanje, barve ali materiala oblačil, hrane,…

Vse to vem tudi že sama…predpisala je sicer dve kremici za zdravljenje. Pri čemer je ena izjemno agresivna, druga pa primerna za vsakdanjo uporabo.

Njen nasvet je bil da ukinemo vse hkrati, torej mehčalec, mila, določeno alergeno hrano, svinjino, vso hrano z morebitnimi barvili, oreščke, oblačila, ki niso iz bombaža.

Torej mehčalec smo ukinili že en mesec nazaj, oblačil nima iz drugih materialov kot je bombaž, glede na to, da je zadeva izključno na nogah, ne bi smelo biti od hrane.

Vem, da je lahko vzrok marsikaj, vendar pa se mi nasvet da ukinemo kar vse po spisku nikakor ne zdi smiseln. Kako pa bomo potem res vedeli, kaj povzroča težave?

Zadeve smo se torej lotili postopoma. Najprej z ukinitvijo vsega, kar ni povezano s hrano.

Na veliko srečo ga res nič ne moti, tako da ni v kakšnih bolečinah ali čem podobnem.

Vseeno pa si želim, da bi se zadeva čim prej uredila.

Pa gremo v akcijo, da čim prej poiščemo vzroke in jih odstranimo 🙂

Napisal/a

2 Komentarjev to “Kožni izpuščaji pri otroku”

  1. tjasatjasa says:

    Živjo Špela!
    Pri nas je to vse že od zime, najprej smo mislili da je od žabic in gretja itd … podobna situacija kot pri vas. Ampak sedaj je že konec zime in je še vedno isto. Kakšen dan ni skoraj nič, včeraj pa npr zadnji del stegen od vrha do preklopa kolena vse rdeče ( vedno isti prostor ) – zadnji del stegen pa mogoče malo spredaj. Namazala z bepantenom in zjutraj še sledi ampak 70% boljše, ostanejo samo sledi in suha koža,malenkost rdečice. Nisem več pametna. Vedno isto prehrano ima. Zdaj bom poizkusila z ukinitvijo mleka,ker na to nisem bila pozorna, ker smo dobili diagnozo : ne skrbite, suha koža, zima, žabice …. Ah!

  2. tjasatjasa says:

    Ne vidim pa več smisla,da ga vsak večer namažem z bepantenom in če ga kak dan ne, je spet vse rdeče. Ne razumem več :/

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.