Internet in razpoložljivost informacij

Nekaj dni nazaj je moja mati omenila nekaj, kar mi je dalo misliti. Ko so bili oni mladi, še ni bilo interneta in podobnih zadev, tudi komunikacija s starši je bila na čisto drugačnem nivoju, kot je to danes.

V kateremkoli procesu v življenju, tudi v nosečnosti, so bili torej bolj kot ne prepuščeni sami sebi. Seveda so obstajale knjige, informacije, ki jih je posredoval ginekolog oz. zdravnik in morda do s podobno izkušnjo.

A v primerjavi z vsemi informacijami, raziskavami in znanjem, ki obstaja o tem (in kateremkoli drugem) obdobju sedaj, so imeli res bolj malo.

Danes lahko na internetu najdeš prav zares in dobesedno vse.

Pa je to tudi zares dobro?

Internet namreč ne predstavlja selekcije. Ne piše, katera informacija je bolj verodostojna, katera velja za tvoje dogajanje, vsebuje prav vse, kar je kdo objavil.

To sicer prinaša raznolikost in odpira možnosti, vseeno pa lahko prinese tudi veliko slabe volje in nepotrebnega strahu, negotovosti.

Sama sem se s tem soočila v prvi nosečnosti, ko sem se že v prvih tednih obrnila na internetne vire in s tem tudi zelo hitro zaključila, saj sem našla več slabega kot dobrega.

Kar je sicer razumljivo, vendar pa lahko v neki mladi gospodični, v prvi nosečnosti pusti precej negativnih misli in skrbi.

Ko iščemo recept za kuhanje ali kaj neškodljivega, je internet neprecenljiv, ko pa gre za zdravstveno dogajanje ali kaj resnejšega je res pomembno, da smo selektivni oz. da si v primeru skrbi ali resnih težav poiščemo nekoga, ki bo ocenil našo dejansko situacijo.

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.