Lažni popadki

Popadki, ki se dogajajo v nosečnosti, bolj pogosto v tretjem trimesečju, so lažni ali bolj strokovno Braxton-Hicksovi. Gre za popadke, ki se dogajajo prav vsaki nosečnici.

Po definiciji naj bi šlo za to, da se maternica krči, vendar pa to ne vodi v odpiranje materničnega vratu in sam porod. Naj ne bi bili boleči (morda le neprijetni), so neredni in trajajo kratek čas.

Podobno kot je vsaka nosečnost drugačna, je tud pojav teh popadkov ali njihovo zaznavanje ter intenzivnost, pri vsaki nosečnici in nosečnosti različno.

Če se spomnim prve nosečnosti, bi brez težav lahko trdila, da nisem imela ničesar temu podobnega. Res pa je, da takrat tudi nisem vedela, kako naj bi popadki sploh izgledali.

Vsi, ki imajo izkušnje s tega področja so mi poskušali razložiti, da gre za pritisk na hrbtenico oz. kot bi te nekako tiščalo na večjo potrebo, vendar bolj intenzivno in bolj boleče.

Proti koncu sem potem to tudi čakala, pričakovala. Vendar situacija pri meni ni bila takšna, že takrat ne, tudi sedaj ne.

Bolj je šlo za pekoč občutek v predelu mehurja in fizičen pritisk v sprednjem delu na medenico, mehur in nasploh vse v tem predelu.

Tako sem šele po prvem porodu ugotovila, da sem imela popadke že večer poprej.

Sedaj, ko vem kaj pričakovati, sem dober teden nazaj že začutila neko dogajanje v tistem predelu. Glede na kratkotrajnost in neredno pojavljanje je šlo očitno za »lažne« popadke.

Sprva sem bila res presenečena, saj tega zares nisem pričakovala. Vendar pa sem bila potem tudi pomirjena, ko je vse skupaj minilo in se par dni sploh ni pojavilo nič v tej smeri.

Od takrat so me doleteli še dvakrat, a tokrat sem zadevo pričakovala in v meni ni vzbudilo celo množico vprašanj, kaj bi se lahko dogajalo oz. ali bi me moralo skrbeti.

Če je bila prva nosečnost brez vsakršnih posebnosti ali resnejših težav, je tokrat dogajanja mnogo. Dolgčas res ni 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.