Bris v nosečnosti

V mesecu decembru sem prejela vabilo na ponovni odvzem brisa. Kljub nosečnosti so se odločili, da mi ga vzamejo.

Pozitivno je to, da sem dobila na ginekološki kliniki zdravnika, ki je specializiran za nosečnice in odvzem brisa. Vendar pa me je kar malo zmotilo, da vsakič pridem tja k nekomu na novo.

Moj obisk ginekološke klinike se navkljub optimizmu, da bo tokrat šlo vse po načrtih, ni izšlo tako.

Datum, uro in zdravnika sem prejela ob vabilu in vse to so se odločili, ter določili sami.

Kot že vemo, je sprejem v sprejemni pisarni ne več kot 15 minut pred določeno uro pregleda. Seveda sem se tega držala in prišla v prostore ginekološke klinike ob 8:30.

Vse skupaj je šlo v začetku precej tekoče. Pred samo ordinacijo sem ugotovila, da sem na vrsti druga in tudi to je prineslo pozitivne občutke.

Sestra je klicala notri praktično takoj, a tudi obvestila, da zdravnika še ni. In smo čakali, počasi se nas je tudi nabralo vedno več, sestra se je nekajkrat sprehodila mimo nas a nikoli ni znala povedati kje je zdravnik in zakaj ga ni. Ko se nas je nabralo že 13 in je bila ura 10:30 je le prišel.

In seveda kot da že tako nismo zamujali dve uri, je prišla vmes še »kolegica« od zdravnika in prosila, če njo vzame preko vrste za bris in še neka študentka, ki se je nujno morala posvetovati z njim. Vse to ob takšni vrsti, takšni časovni zamudi in 5 drugim ordinacijam in zdravnikom, ki so delovali v istem času pa niso imeli nobene vrste.

Res ne vem, ali samo nimam sreče, ali je kaj drugega na delu tukaj.

Ko sem končno prišla na vrsto, je vse potekalo brez težav, bris je vzel, kot se to običajno počne in tudi povedal, da kakšnih težav ne bi smelo biti. Izvide čakam 3-6 tednov, potem pa odvisno od rezultatov dogovor naprej.

V vsakem primeru pa kontrola brisa po porodu.

Na vso srečo nisem nič zakrvavela, čeprav je bila to precej verjetna možnost.

Tako sem opravila še eno neprijetnost, ki je pomemben del tega, da poskrbim za svoje zdravje. Sedaj pa le upam, da je slabih novic na tem področju zame konec.

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.