Obdarovanje

Bliža se tisti čas v letu, ko se nekako pričakuje, da se bomo obdarovali. Kljub krizi in vsemu kar se dogaja, to še vedno ostaja prisotno zelo močno.

Vsi seveda pravijo da je najlepše darilo družina, prijateljstvo, da se imamo radi in vse to. Vendar pa redki zares sprejmejo dejstvo, da ničesar ne bodo dobili.

Po drugi strani pa je to že tako močno zasidrano v nas, da z res težkim srcem priznamo, da ne moremo ničesar podariti, da si tega ne moremo privoščiti.

Nekateri vzamejo celo kredit, da si lahko privoščijo to, kar se od njih pričakuje.

V trgovinah seveda pričakujejo množične nakupe in jih tudi dobijo. Vse je narejeno tako, da človeka pritegne in da kupuje, kupuje in nakupuje še več.

Pa še to se mi zdi da večinoma ljudje podarjajo kakšne sladkarije, ki se potem naberejo v omari in jih je toliko, da marsikaterim poteče rok, preden bi dejansko prišle na vrsto za pojest.

Vsako leto zato razmišljam o tem, kako bi s sicer malenkostjo razveselili bližnje, pri čemer bi šlo čim manj za res čokoladice in podobno, ampak bolj za neko dodano osebno noto in pa da se v darilo, četudi skromno, res vloži ljubezen, čas.

To ne pomeni da je nujno drago, ali pa da sploh stane, potrebuje pa več našega razmišljanja in dobro poznavanje osebe, ki jo želimo razveseliti.

Ne gre toliko za to, kaj kupimo oz. naredimo, ampak za to, da se na osebo spomnimo.

Naj bo torej to v ospredju v tem letu in ne zapravljanje nepredstavljivih količin denarja za morda čisto nekoristna in neosebna darila 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.