Morfologija, 22. teden nosečnosti

Pa smo čez pol 🙂

Danes je bil torej čas za redni ginekološki pregled, na katerem sva izvedela vse o zdravju, velikosti in spolu najinega sončka.

Čisto poseben občutek je ko ležiš tam in na ekrančku se premika tisto malo bitjece, ki je v tebi in tehta šele pol kilograma, vendar je že res vse razločno vidno. Srce, hrbtenica, trebušček, roke, noge, obrazek, tudi zehanje (ali nekaj temu podobnega) smo uspeli ujeti.

Vse mere, bitje srčka in aktivnost so normalni in torej ni nobenih problemov, kar naju je seveda močno razveselilo. Z velikostjo kakšen teden do dva prehiteva, tako kot veliki bratec, vendar s tem ni nič narobe in tudi ni nepričakovano.

In če nam je v prvo uspel sinek, nam je tokrat namenjena hčerka.

Ob tem sva bila seveda vesela, tako kot bi bila tudi še enega sinka, so se pa po glavi že podile skrbi, ki jih bo temu primerno prinesla prihodnost.

Marsikdo si spola ne želi izvedeti do konca, nama pa to predstavlja neke druge dimenzije. Ne, ker bi bilo dejansko pomembno, katerega spola bo otrok, vendar pa je najina komunikacija od tu naprej potem bolj enostavna in osredotočena na to. Tista mala osebica dobi res neke razsežnosti, lažje si jo predstavljaš ko bo tukaj med nami in na sploh postane bolj resnična.

Najlepše pa je ko vidiš izraz na očkovem izrazu ob vsem tem, takrat vse tole postane resničnost, majhne stvari zaradi katerih je vredno živeti. Srečna!

 

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.