Prvi premiki in pregled

Nekaj dni nazaj res ni bil moj dan, veliko neugodnih informacij se je zgrnilo v izjemno kratkem času in res sem imela občutek, da bom vse poslala nekam in se kar skrila za kakšen mesec, dva, tri.

Potem pa me je čisto nepričakovano presenetil premik iz notranjosti. Najprej niti nisem bila prepričana, če je res kar sem začutila. Potem pa mi je moja mala pikica namenila še nekaj brc oz. premikov. Dan je bil takoj lep in kar naenkrat so vse tiste obremenjujoče stvari izgubile svojo težo.

Nikakor niso kar izginile, potrebno jih bo rešiti. Vendar to ni bilo več pomembno. Kot da bi tale moj mali čudež čutil, da potrebujem malo vzpodbude 🙂

To so res neopisljivi občutki. Marsikaj ti gre po glavi, predvsem pa se zaveš, da je to nekaj neverjetnega in da se v tebi čisto res dogaja novo življenje.

Sreča je skromen izraz za vse, kar te preplavi v tistem trenutku, a se v svojem pomenu nekako približa dogajanju.

Danes je bil dan mojega naslednjega pregleda. Šlo je za tako imenovani kratki pregled. Torej odvzem urina in vzorca krvi, za preverjanje slabokrvnosti. Seznanitev z rezultati coombsovega testa in toxoplazme. Merjenje pritiska in pa poslušanje srčka mojega malega čudeža.

Vse je bilo več kot odlično, kri je odlična, pritisk je super, rezultati za morebitno okuženost s čim potencialno nevarnim so negativni in srček mojega sončka dela kot za stavo.

Čeprav se počutim odlično, sem si ob tem kar precej oddahnila, da gredo stvari v pravo smer in da ni razloga za skrb.

Dokler ne začutiš tistega prvega giba, si kar precej negotov, ali gre vse prav, ali se otrok razvija, ali mu srček bije. Vsi možni scenariji gredo po glavi. Premiki, ki jih bomo od sedaj naprej spremljali kar praktično vsakodnevno in pa poslušanje bitja srca pa res prineseta tisto še kako potrebno potrditev in s tem olajšanje.

Že v prejšnji nosečnosti mi je rekla medicinska sestra, da imam tako dobre rezultate, da sem očitno rojena za nosečnico. Nič ne ugovarjam 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.