Posledice sprejemanja odločitev

Vedno sem imela, v vseh svojih projektih, pa naj so bili še tako nori, nemogoči ali neizvedljivi in naj poudarim da jih ni bilo ravno malo, za seboj bližnje. Torej starše, ožji družinski krog.

To je nekaj, brez česar si ne predstavljam, da bi bila danes tukaj in takšna kot sem.

To je zame tudi velika vrednota, ki se jo že sedaj trudim nekako predati in pokazati mojemu sinku in ljudem okoli sebe.

Včasih so ljudje, ki te podpirajo tisti, ki s tabo niti nisi krvno povezani, ampak so ti pač namenjeni v življenju. Tudi to brezpogojno podporo sem našla v svojem življenjskem sopotniku.

Hvala vsem za to!!!

Tisto, kar me v zadnjem obdobju nekako muči, pa je to, da si na koncu dneva vseeno sam. No ne dejansko, fizično sam, v času nosečnosti tako nisi nikoli čisto sam 🙂  Ampak bolj v smislu sprejemanja odločitev.

Nikoli me ni bilo strah odgovornosti in sprejemanja težkih, tudi življenjsko pomembnih odločitev, se pa sedaj, v vlogi mame, malo bolj sprašujem o pravilnosti, načinu sprejemanja in dejanskih odločitvah.

Vse kar naredim ima seveda svoje posledice. Ne samo zame, tudi za mojo družinico, za mojega otroka. Dejansko smo v fazi, ko lahko otroka z napačnimi odločitvami čisto zašuštramo, dobesedno in za celo življenje.

Precejšnja odgovornost, kajne?

Od vedno sem vedela, da je starševstvo najtežja služba na svetu in da prinaša s seboj odgovornosti, življenjsko pomembne odgovornosti. Vseeno pa tega v takšnih razsežnostih ne začutiš, dokler nisi dejansko tukaj. Z gotovostjo lahko trdim tudi, da se marsikdo niti slučajno ne zaveda, kaj vse to prinese s seboj, že v osnovi ne, kaj tak korak pomeni. Pa se vseeno igrajo z življenjem…dobesedno.

Nikoli mi ne bo žal, da sem postala mama, daleč od tega, edino kar me skrbi je, ali bom svojo vlogo odigrala dovolj dobro za moje obstoječe in bodoče sončke…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.