Nosečnost, otrok in dvigovanje

Trenutno sem v pričakovanju drugega otroka. Sama nosečnost ima svoje prednosti in slabosti, vsekakor pa je na prvem mestu neizmerna sreča in pričakovanje.

V nosečnosti se naj ne bi dvigovalo težkih bremen. Najin mali sonček ima nekih 12, 13 kg in to je vsekakor preveč, da bi ga lahko stalno ali pa sploh dvigovala.

Zato so bili seveda potrebni določeni ukrepi z različnimi pručkami in stopničkami. Žal čisto vsakič to tudi ni mogoče in sam težko razume, zakaj se je to dvigovanje kar naenkrat spremenilo pri meni. Čeprav mu poskušam razložiti vsakič in sedaj tudi že dobro vidi, da mi raste trebušček, da je torej nekaj na tem.

Poleg razumevanja imam včasih občutek, da je nekako užaljen, da si ne želim njegove bližine, čeprav pridem k njemu v vsakem primeru.

Težko mu je reči ne, ko stegne rokice proti meni in dejansko nimam drugega razloga, da ga ne bi vzela v naročje.

So pa res določene čisto vsakodnevne stvari postale ovira, torej ko sem sama z njim. Tukaj gre predvsem za odhod v posteljo zvečer, ker ga je potrebno dvigniti in postaviti notri. Če mu odmaknem eno stranico posteljice bo padel dol ponoči, narejena pa je tako, da ni najbolj enostavno splezati notri ali ven. Ta težava se bo rešila z nakupom večje postelje, vendar je do tja še nekaj časa.

Potem je tukaj kopanje, kjer je skoraj nemogoče, da ga ne bi dvignila, ko gre ven iz banjice. Pa nakupovanje, ko ne more sam splezati v nakupovalni voziček. Potem je tukaj še vožnja z avtomobilom oz. nameščanje v avto sedež.

Vse to je sedaj nekako postalo pogojeno s prisotnostjo tretje osebe.

Sama to sprejemam in vem, da je začasno. Tudi malček palček bo moral stvari sprejeti.

Najbolj me nekako muči ta odvisnost in pa morebitna zamera, ki bi jo že predhodno lahko povezal z našim prihajajočim družinskim članom.

Že tako sem preveč tvegala, saj so že bile prisotne bolečine ob nekaterih dvigih in zavedam se, da tega ne smem več početi.

Prihodnji meseci bodo torej še izziv, vedno večji…upam samo, da bo moj malček zares uspel to čim razumeti, sprejeti, da bo potem vse skupaj malo lažje.

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.