Partnerstvo v času nosečnosti

Veliko je govora o tem, kako se čas za zvezo in za partnerja zmanjša, ko enkrat na svet pride otrok.

Otrok potrebuje pozornost, veliko časa in zato se je treba za obstoj zveze in skupen čas s partnerjem še toliko bolj potruditi.

Kaj pa čas nosečnosti?

Vsaka nosečnost je drugačna in vsaka ženska jo doživlja drugače.

Moji prvi trije meseci, ali pa vsaj drugi in tretji, te nosečnosti niso bili ravno polni energije. Kot logična posledica je bilo seveda tudi manj časa, moči, energije, da bi se res kvalitetno posvečala svojemu partnerju.

Ob tem me seveda muči slaba vest, vendar pa gre tukaj za čisto fizične omejitve. Ne da torej ne bi želela kakšnega večera preživeti s svojo večjo polovico, daleč od tega, vendar enostavno nisem zmogla. Zaradi slabosti sem se počutila čisto nesposobno, utrujenost pa je bila tako prisotna vedno. Spati sem hodila hkrati z najinim malčkom, ni bilo prav veliko od mene.

Na srečo imam razumevajočega partnerja, ki vse to razume in sprejema kot del nosečnosti, obdobje, ki je začasno.

Vseeno pa prinese določen vpliv na odnos, zvezo in prinese nov vpogled na nekatere trenutke.

Če je čas, ko postaneš starš, načeloma v tvojih rokah in gre bolj za to, kako se organiziraš, gre pri obdobju nosečnosti bolj za fizične zmožnosti in počutje, ki se v tem času močno spremeni. V eno ali drugo smer.

Ne gre za željo, voljo, ampak za to, česa si zmožen.

Je pa seveda res, da se tudi v tem obdobju lahko potrudiš, da izkoristiš tistih nekaj ugodnih trenutkov.

Na mojo veliko srečo so slabosti in nenehna utrujenost v tej nosečnosti zaenkrat za menoj. To bom seveda maksimalno izkoristila, da se oddolžim z malo več pozornosti za vsa hormonska nihanja, izpade slabosti in hrepenenj po določeni vrsti hrane, ki jih mora moja večja polovica »prenašati«.

Marsikdo bi rekel, da je to najmanj kar lahko stori, saj sem navsezadnje jaz tista, ki nosim otroka v sebi in moram skozi vse te spremembe. To je že res. Vendar pa to, da mu nikoli nič ni težko, izjemno cenim. Zavedam se tudi, da je marsikje drugače in ne bi smelo biti tako!

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.