Vrtec in novi izzivi

Naš malček palček je uspešno uveden v vrtec. Vsak dan se veseli prihoda in ga le stežka dobiva da bi šel z nama domov. Res mu je v veselje. Se pa tudi že pozna, kaj se naučijo tam.

Dobrega in slabega.

Po eni strani je dobil zagon, da bi vse počel sam. Sam jedel, sam sezul/obul čevlje, sam hodil,… Po drugi strani pa je tudi več ugovarjanja, več moje/tvoje in večkrat NE.

Vse to sva pričakovala in splošno gledano sva izjemno zadovoljna.

V tem tednu smo tako imeli prvi roditeljski sestanek. Na samem sestanku sta nas vzgojiteljici seznanili s tem, kako načeloma zgleda dan v vrtcu, kakšen je letni načrt, kaj vse ponujajo, kaj si želijo z naše strani in kako sta zadovoljni z našimi otroki.

Ogledali smo si tudi kar nekaj slikic. Moram reči, da se imajo otroci res fino in skozi dan jim niti malo ni dolgčas, vedno se nekaj dogaja.

V večini so bile na samem sestanku prisotne mamice, pa tudi nekaj očetov. Razen Sašota, ki se je celo javil v svet staršev, so bili precej pasivni, brez pravega zanimanja za svoje otroke, še celo do klepetanja je prišlo med samo predstavitvijo…

Tega od staršev res ne bi pričakovala.

Vesela sem, da gre Tian rad v vrtec, to je zanj posebna izkušnja druženja in učenja novih stvari. Ena od stvari, ki sledijo, je odvajanje od pleničke. Večina v tej skupini ima še vedno plenice in cilj je, da še pred začetkom mrzle zime poskrbimo, da bo znal iti na kahlico oz. stranišče.

V poletnem času smo že poskušali, vendar se mi ni zdel pripravljen, v času uvajanja v vrtec pa se karkoli drugega stresnega ne priporoča.

Tako smo tukaj sedaj, pred naslednjim izzivom. Še bomo prali… 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.