Večja postelja za otroka – Kdaj?

Naš malček spi v posteljici, ki je sicer namenjena za otroke od rojstva pa do tretjega leta starosti. Sedaj ko je na poti novi član naše male družinice, smo začeli razmišljati o nakupu večje oz. postelje običajnih velikosti in oblik za našega korenjaka.

Pri vsem skupaj me najbolj skrbi, da bi padel dol. Namreč v spanju počne marsikaj od raznoraznih akrobacij, do govorjenja in podobnega.

Po drugi strani v vrtcu spijo na ležalnikih, ki nimajo nobene zaščitne ograje, vendar pa so postavljene ena zraven druge tako, da niti nima možnosti, da bi padel dol.

Čeprav s spanjem nimamo težav, tudi razmišljam o tem, ali bo v postelji sploh ostal, vsaj v začetku. Iz obstoječe postelje ne spleza, niti ne poskuša, kar je vzpodbudno. Sem pa prepričana, da bo vsaj poskusil iti iz nove postelje, ker bo enostavno samo splezal dol.

Kako torej veš, da je že pripravljen na preskok v večjo posteljo, brez da bi to povzročalo večje spremembe v spalnih navadah in ne bi ogrožalo njegove varnosti.

Seveda bomo poskrbeli, da bo imela tudi večja postelja zaščitno ograjo, a iskreno ne vem, če bo to dovolj.

Ker nekako ni smiselno, da kupujemo še eno majhno posteljico, sva odločitev sprejela kot dokončno. Novo posteljo bomo uvedli že kar nekaj mesecev pred rojstvom njegovega bratca ali sestrice, da ne bo imel občutka, da smo ga vrgli ven iz njegove trenutne postelje zaradi prihoda novega člana.

Ali je čas pravi, ne vem, sem pa prepričana, da bomo zadevo tako ali drugače pripeljali do uspešnega zaključka 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.