Uvajanje v vrtec

Včeraj je šel naš malček prvič vrtec.

Počutil se je odlično. V družbi vseh otrok, staršev in vzgojiteljic niti ni moglo biti drugače. Ko je prišel domov je vse povedal, kaj so počeli. V samem vrtcu pa se je tudi aktivno udeležil predstave, ki jo je pripravila vzgojiteljica.

Pojedli so še kosilo in se za počitek odpravili domov. Najinemu ponosu nad sprejemanjem novega okolja seveda ni bilo konca.

Tisto, kar je predstavljalo večji izziv, pa je bil današnji obisk v vrtcu, ki je bil sicer enakih dolžin in razsežnosti kot včeraj, vendar pa brez prisotnosti staršev.

Že ko sva zjutraj stopila skozi vrata mi je kar ušel se igrat. Ga sploh nisem uspela niti preobut in sleč. Ko sem to le opravila, mi je spet skoraj ušel, a ne dokler mu nisem ukradla še enega lupčka. Niti ozrl se ni in to je bilo to.

Sicer sem pričakovala, da bo nekako tako, a moram reči, da sem bila kljub temu presenečena, pozitivno presenečena.

V treh urah, ki jih je preživel tam, me niso klicali, da ga pridem iskat, kar pomeni, da je šlo vse po načrtih.

Ko sem ga prišla iskat so ravno pojedli kosilo, vzgojiteljica ga je umila, potem pa je namesto k meni, hitel kazat kakšne vse igrače imajo, kje se igrajo in podobno.

Skoraj sem že mislila, da kar ne bo hotel domov. A ko mi je določene stvari razkazal, sva se odpravila domov. Jaz izjemno zadovoljna s potekom dogajanja, on pa pod vtisi novih dogodivščin, ki mi jih je tudi opisoval še dolgo.

Jutri zadevo ponovimo, potem pa samo še podaljšujemo. Spanje tam bo najbrž izziv, vendar zaupam v mojega sinka in v vzgojiteljici, da se bodo že kako znašli 🙂

Zmagali smo!

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.