Nosečnica v iskanju službe

Kako to sploh gre?

Načeloma naj bi svojim potencialnim bodočim delodajalcem pred morebitnim podpisom pogodbe povedal, da si v veselem pričakovanju. Hkrati s tem pa tako že kar sam vnaprej odločiš, da te ne bodo sprejeli.

Razumem, da jim ni v interesu, da te na novo vzamejo v neki službi, vsega naučijo potem pa jih nekje v pol leta zapustiš, ker greš na porodniško.

Ampak kako pa to izgleda s strani bodoče mamice. Pol leta ali več do začetka same porodniške je potrebno od nečesa živeti. Ali naj se zaradi tega kar vdam v usodo in sploh ne iščem več nove zaposlitve, samo zato ker sem noseča?

Četudi bi sedaj še uspela prikriti vse skupaj, bi po treh mesecih poskusne dobe vsekakor videli, dojeli, da se nekaj dogaja. Ob morebitnih slabih počutjih ali zapletih pa še prej. In na podlagi tega nikakor ne bi podaljšali pogodbe.

Ali torej biti iskren, ali biti tiho in izsiliti, dobiti vsaj nekaj mesecev dela? V vsakem primeru pa se po tem obdobju tvoje sodelovanje z novim delodajalcem zaključi po hitrem postopku.

Res je, da obstajajo določene zaposlitve, ki trajajo samo določen čas, nekaj mesecev ali pol leta. Vendar pa je dobiti takšno delo ob ravno pravem času in z ravno pravim časovnim obdobjem trajanja, praktično nemogoče.

Sklep?

Lahko sem vesela, da imam nek vir dohodka in da nisem v celoti brez službe, čeprav so stalne slabosti in utrujenost precejšnja ovira pri opravljanju dela in imajo velik vpliv na sam prihodek, ki je odvisen od števila opravljenih ur.

Iskanju nove službe sem se sedaj odpovedala. Že vnaprej vidim in vem, da je to v trenutni situaciji enostavno nemogoče, pa res nisem človek, ki kar obupa.

Morda pa je čas, da nekdo ustanovi društvo ali kaj podobnega, ki se bo ukvarjalo izključno s tem, da išče in omogoča časovno primerno in fizično ugodno zaposlitev nosečnicam 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.