Sestanek v vrtcu: Drugič

Včeraj sva se udeležila sestanka v vrtcu, ki je bil namenjen spoznavanju z vzgojiteljicama, ter izdelavi načrta o uvajanju najinega Tiana v vrtec.

Bili sta izjemno prijazni in odprti za vsa najina nenavadna vprašanja. Tudi povedali sta, da naj z vsem, kar bi nas zanimalo ali motilo, pridemo kar k njima, da vse rešimo sproti. Za razliko od bolj resnega sestanka v juniju, moram reči, da sta me res pozitivno presenetili.

Tisto, kar me je še najbolj razveselilo je, da je v tej skupini namesto 14, 12 otrok. To pa zato, ker bodo imeli v skupini deklico z Downovim sindromom. Res mislim, da bo imelo to izredno pozitiven vpliv na vse otroke, najin Tian bo spoznal drugačnost iz prve roke in tako lažje sprejel, razumel, da s tem ni prav nič narobe.

Sem bila pa kar žalostna, ko sem iz pripovedovanja vzgojiteljic razumela, da niso vsi starši tega sprejeli lepo. Precej žalostno…

Načrt je torej takšen. V ponedeljek se bomo nekaj ur družili vsi skupaj, otroci, starši in vzgojiteljice. V torek in sredo bodo otroci teh nekaj ur že preživeli sami, brez staršev. Mi pa naj bi bili ta čas v pripravljenosti, če se slučajno naš malček ne bi pomiril oz. bi bilo zanj pretežko. V četrtek se bivanje že podaljša, vključeno je tudi spanje in v petek ostanejo notri za dolžino celega dne oz. kot bodo tudi v prihodnje.

Sliši se precej enostavno in kolikor poznam najinega sončka, ne bi smelo biti težav. Morda pa naju preseneti. Vsekakor bo prihodnji teden za nas prinesel neke čisto nove dimenzije dogajanja.

Vrtec prihajamoooooooooooooooooooooooooo!!!!!

Napisal/a

2 Komentarjev to “Sestanek v vrtcu: Drugič”

  1. Izabelina says:

    bravo za Tiana! Morm pa povedat, da bo z Evo tut tako, ker smo dobili nepričakovano pismo, da je sprejeta v vrtec in v ponedeljek začnemo…

  2. Spela says:

    Jeij!!!Čestitam Eva in mami seveda 🙂

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.