Kolo, jeeeeeeeeee!

Vreme je primerno in kar nekako kliče po fizičnih aktivnostih.

Zato smo se tudi mi odločili, da se malo aktiviramo. Ker je naš mladenič še premajhen, da bi sam vozil kolo, sva kupila sedež za na kolo in seveda čelado. Zaradi primernega vzora in na prvem mestu varnosti, sem jo morala kupiti tudi sebi. Očka pa se temu še malo izogiba, malo tudi zato, ker se bova po večini vozila sama s Tianom, ko bo očka v službi.

In tako sva se z mojim sinkom en teden nazaj prvič odpravila na vožnjo s kolesom.

Zame je to predvsem pomenilo iskanje ravnotežja in dodatno delo pri samem poganjanju, izlet dolg slabih 10 km v eno smer pa sem vseeno precej uspešno prevozila.

Tian se je imel predvsem zanimivo. Od samega šoka in zanimanja, kaj se pravzaprav dogaja, je bil prvo polovico poti praktično čisto tiho. Toliko časa skupaj, da ne bi govoril, je pri njem mogoče samo v času spanja (pa še to ne vedno :-)). Zato je to res nekaj nenavadnega. Potem pa se je usulo: avtobus, semafor, kolo, stric gre, avto pride, rešilec, avto, tovornjak,…ta lučka, tisto drevo, tista reklama, najina pot je namreč potekala večji del ob Celovški cesti.

Tako je pot zame minila predvsem v smehu in zelo hitro. Za pot nazaj domov, se je že predhodno veselil, da se bova peljala jeeeeeeee. Vendar pa je nekje na sredi poti že želel izstopiti 🙂

Najbrž predvsem zaradi vročine, pa tudi od ne tako zelo kratke vožnje.

A ob petju zimzelenih pesmic: Huda mravljica, Ježek teka teka, Sijaj sijaj sončece, in podobnih, je tudi pot nazaj minila hitro in brez težav.

Moram reči, da je usklajevanje vožnje s kolesom v hrib, z dodatnimi 12kg in petje pesmic zelo glasno, zaradi vetra, lahko izjemno naporno. Še dobro, da je bil teren za prvi dan res povečini bolj raven.

Ampak namen je bil dosežen, rekreacija je uspela, prihranili smo bencin, za pot, ki bi jo sicer opravili z avtom, pa še luštno sva se imela.

Tako se sedaj tovrstnih podvigov lotevava redno.

Moram reči, da je bila naložba izjemno dobra in da se oba vsakič znova spet veseliva, da se bova peljala s kolesom. Jaz zaradi potencialno izgubljenih kilogramov, on pa zaradi novih dogodivščin, ki jih najina potovanja prinesejo.

Kolo je zakon 🙂

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.