Prvi sestanek v vrtcu

Pa se je začelo…z novim šolskim letom bo najin mali sonček začel hoditi v vrtec. Na veliko srečo smo bili takoj sprejeti in ne uvrščeni na čakalno listo, kot mnogo drugih.

Prvi sestanek je bil namenjen predvsem temu, da nas starše seznanijo s programom vrtca, postopkom uvajanja otroka v vrtec, zdravo prehrano, ter administrativnimi postopki.

Vse to so nam razložili zelo korektno in s pravo mero navdušenja. Odlični so!

In tokrat me je prvič zares zadelo, mama sem!

Veliko ljudi me je spraševalo, kdaj veš oz. kdaj začutiš da si mami, da si sedaj v vlogi starša?

Moram reči, da so bile stvari do sedaj tako zelo enostavne. Najin Tian je tako priden otrok, da večjih težav ali obremenitev, razen nedavne bolezni, pri njem res ni bilo. Vse je potekalo zelo spontano in ne kot velik izziv ali napor. Na katerega te pravzaprav vsi pripravljajo, opozarjajo.

Sicer se vsakič znova, ko me pokliče »mami«, ustavim in moram pomisliti, da sem to pravzaprav jaz. Vendar nikoli nisem zares razmišljala o tem, da sem sedaj jaz odgovorna zanj v najširšem pomenu te besede.

Ob tem sestanku pa sem nekako dobila res občutek, da sem tokrat jaz tista, ki bo hodila na roditeljske sestanke, na govorilne ure, da je na meni, da otroka uvajam v vrtec, da je od mojega občutka za odgovornost odvisno, kakšne vrednote bo pridobil moj sinek.

Še res nedolgo nazaj, sem bila sama v vlogi otroka, roditeljski sestanki in podobno, so se nam zdeli na moč dolgočasni. Morebitna pripadajoča predavanja smo praktično prespali, povedanemu nismo posvečali večje pozornosti, saj to ni bila naša naloga.

Sedaj pa je!

Dejansko moram poslušati, vse kar mi bodo povedali na teh sestankih, sprejeti odločitve, od katerih bo odvisno počutje in dejavnosti mojega otroka v vrtcu.

Vau, zdaj zares vem, da sem mami 🙂

Res si nisem mislila, da bo tako ključen trenutek zame, za naju, prišel na uvodnem sestanku v vrtcu. Še danes, dva dni po tem, sem kar malo čustvena, nekje v sebi tudi malenkost zaskrbljena, ali bom uspela sprejemati prave odločitve zanj.

Hkrati pa sem prepričana, da nama bo skupaj uspelo narediti vse, kar bova le lahko in še več, za dobro najinega sinka.

Vrtec prihajamoooooooooooooooooooooooooooooo!

Napisal/a

2 Komentarjev to “Prvi sestanek v vrtcu”

 1. Saso says:

  Se strinjam ja, ko sva vstopila in prisla kar tocno, ne pa 15min prej kot vecina, sva dobila ‘pogled’ od ravnateljice, hehe. In ko je zacela s predstavitvijo… ooo spet moramo nekaj poslusati od ravnatelja/ice….

  pocakaj! zdaj morm pa poslusat! zdaj smo na drugi strani, vloge so zamenjane. jaz, midva, sva tista, ki morava poslusati in si kaj zabeleziti…

  Ja, tudi mene je ‘usekal’ da, zdej sm pa oče.

 2. aleksandra says:

  Hahahahah……ja, je res nenavadno, ko si nenadoma v drugi vlogi?! Verjamem.
  Uživajte! Zna biti tudi zabavno…:-).

  lpaleksandra

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.