Opremljeni na plažo

Nastanjeni smo v prikolici v avtokampu. Naša pot do plaže vključuje 25 minutno hojo v eno smer.

Dvakrat dnevno se odpravimo na to pot. Čeprav se nam včasih reeeees ne da, pa je vredno hoje in potovanja do tja. Tako zaradi samih dogodivščin na poti, kot zaradi kvalitetne fizične utrujenosti, ki te najde ob koncu dneva.

Seveda imamo možnosti tudi, da bi se peljali z avtom, a to nekako odvzame ves čar dopusta, kjer se vsepovsod odpravljamo peš, avto pa tudi lepo pridno počiva.

Ker smo prejšnji voziček že zamenjali za t.i. »marelo« voziček, nimamo nobenega prostora, kjer bi peljali vso potrebno opremo. Res je tudi, da je naš malček sposoben večino pot prehoditi. V vsakem primeru pa vzamemo s seboj resnično le, kar je nujno potrebno.

Torej obroč za plavanje oz. šlauf, vodo, temperaturno odporen prigrizek (beri: piškoti, grisini), kremo, plenice+mokri robčki, navadni robčki, kopalke, 1. brisačo, kapo s šiltom.

To je vse! En sam nahrbtnik in čisto iskreno, več ne potrebujemo.

Na tej naši ne tako zelo kratki poti pa srečujemo starše opremljene z vsem mogočim, od napihljivih blazin, takšnih in drugačnih igrač, kanglic, lopatk, grabljic, lončkov, žog, …

Prihod na plažo je seveda poln veselja, morjeeeeeeeeeeee… mislim, da od samega prihoda pa do dejanskega koraka v vodo potrebujemo nekje 13-15 sekund.

Medtem pa kar leti iz njega: polžke našli, rakca pogledali, kamen, morska trava, tunkali, oči skoču, mehurčki,…

Morje zares skriva toliko zanimivega, da bi bilo karkoli drugega, kar bi prinesli s seboj, res nepotrebno. Nič ne rečem, tudi sama sem pomislila, da bi s sabo vzeli kakšne lončke, ali pa kanglico, žogo…

Ko pa opazim pri drugih starših, da je vsa ta oprema, ki so jo prinesli ostala na plaži, otroci pa se v vodi igrajo s kamenčki, školjkami, polžki, travo in nasploh vodo, o tem ne razmišljam več.

Zanimivo se mi zdi, da se naslednji dan zgodba ponovi. Kljub temu, da se večine stvari njihovi otroci sploh niso dotaknili, spet vse to prinesejo s seboj.

Tudi sami nismo potrebovali veliko, ko smo šli na plažo. Kopalke in brisačo, pa še brisača je bila bolj zato, da nismo ležali na trdem betonu, ne pa zaradi same funkcije brisanja, in seveda 50 sit za kepico sladoleda. Zakaj smo potem mnenja, da bi naši otroci potrebovali več? Kljub vsem igračam, ki jih imajo, so jim še vedno najbolj zanimivi kamenčki, mravljice, storži in podobno.

Ni zastonj misel: Kako malo je potrebno, da so otroci srečni!

Napisal/a

1 Komentar to “Opremljeni na plažo”

  1. aleksandra says:

    Joj, kako prisrčno!
    RAdi in lepo se imejte!
    lpaleksandra

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.