Mi gremo pa na morje…pakiranje

Ena od napornih zadev, ki jih starševstvo prinese je tudi odpravljanje na izlet, dopust in pakiranje pri takih podvigih. Pri tem je seveda veliko odvisno od tega, kam se odpravljamo, za koliko časa in podobno.

Pa vendar, sedaj ko pakiramo še za enega, čeprav tako malega družinskega člana, več je stvari trikrat več, kot jih je bilo prej. Ker nikoli ne veš, kaj vse te lahko čaka, se pripravimo za vse scenarije. Od najhujše vročine, ki je v tem obdobju še nekako pričakovana, pa skoraj da ne za snežne meteže, orkane in skratka vse mogoče in nemogoče scenarije.

Še iz svojih mlajših časov se spomnim, da je vedno potekala »debata« med mamo in očetom, kaj vse sploh potrebujemo in česa ne. Po eni strani bi oči najraje vzel s seboj samo ene kopalke in dve majici, na drugi strani bi mami spakirala kar vse, kar imamo, pa še kaj za zraven.

Tokrat sem jaz v vlogi mame in situacija je bolj kot ne enaka. Sašo zase vzame tako samo kopalke in tri majice, pa še to vzame tri in ne samo eno bolj zaradi mene, ne zaradi sebe.

Je pa občutno bolj potrpežljiv, kot je bil moj oči. Mogoče zato, ker imava dovolj velik avto, da gre notri vse, kar sploh imamo…

Sama si to pretirano pripravljenost razlagam s tem na novo pridobljenim občutkom za odgovornost. Če zase nimaš s seboj bunde in slučajno sneži na morju, pač potrpiš, te malo zebe in to je to. Tako majhnemu otroku pa nekako ne moreš ravno reči, da naj zdrži oz. ga pustiti da ga zebe. Torej se pripravimo res na vse.

Ali pretiravamo? Običajno ja!

Ali to kaj spremeni situacijo? Niti ne!

Čez dva dni bom tako spakirala vse kar potrebujemo in vse kar ne potrebujemo. Če nič drugega, me potem na morju ne bo skrbelo, da česa nisem vzela. Neprecenljiv pa je tako občutek, ko Sašo potrebuje nekaj, na kar pomisli seveda šele v dani situaciji in bom to imela  zanj, ker sem na to mislila prej oz. bolje rečeno, ker sem pač vzela s seboj res vse 🙂

Napisal/a

1 Komentar to “Mi gremo pa na morje…pakiranje”

  1. aleksandra says:

    Hahahahahhaa, moram reči, da so se mi ustnice potegnile v nasmeh, ko sem tole prebrala :-). Vse čestitke za priznanje tudi sebi, da nisi bog ve kaj drugačna…..hahhahahahah…super si….
    lp Aleksandra
    Pa lepo se imejte z vsemi stvarmi na dopustu in se posvetite eden drugemu.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.