Pregled pri pediatru

Že leto in pol je naokoli, odkar je najino življenje zaslepil in okupiral najin mali sonček.

Po dobrem mesecu stalnega stika z zdravniki, je tokrat prišel čas za redni pregled.

Prva stvar je bil pogovor o Tianovem prebolevanju Kawasakijeve bolezni, simptomih, zdravljenju na klinikah in okrevanju.

Čeprav je del rednega pregleda pri tej starosti tudi cepljenje po programu, pa smo ga morali prestaviti. Namreč njegov imunski sistem si še nekaj časa ne bo dovolj opomogel, da bi cepivo delovalo, kot je to namenjeno.

Ostali del pregleda je potekal precej rutinsko. Pogovor o tem, kaj vse že zmore in zna, ter kakšna so pričakovanja v tej starosti. (hoja po stopnicah, ritenska hoja, tek, brcanje žoge, prepoznavanje predmetov in oseb sam od sebe, poimenovanje le-teh, umivanje zob,…

Potem pa še fizični pregled.

Kljub posledicam Kawasakija oz. enem mesecu, ko se je za nas življenje ustavilo, prav tako njegov razvoj (in v tej starosti je en mesec lahko veliko), je najin malček še vedno večji od treh četrtin njegovih vrstnikov in z lahkoto obvladuje vse, kar se od njega pričakuje v teh »letih«.

Čeprav ne maram primerjav, ker je vsak otrok zase unikaten, poseben in zato čudovit, pa naj bo kakršenkoli, sem bila vesela, da ta bolezen nima resnejših posledic nanj in na njegov razvoj. Zares nas je dodobra presenetila in pretresla.

Naši malčki so resnično veliko bolj vzdržljivi, kot morda dajejo vtis.

Danes, 39 dni po odhodu iz infekcijske klinike, si nihče ne bi mislil, kaj vse je moral preživeti še en mesec in pol nazaj.

In še dobro da je temu tako!

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.