Krvne povezave

Spet sem v obdobju, ko veliko razmišljam o družini, o družinskih vrednotah.

Zame osebno je družina skupnost ljudi, ki se imajo brezpogojno radi. Pa naj bo med njimi krvna povezava, ali pa ne…

Kljub temu prepričanju, grem le stežka mimo tega, da ima krvna povezava nek svoj pomen, oz. ga je vsaj imela in sedaj to kar malce izginja.

Sem nekako vmes. Imam svojega otročka in Saša ter na drugi strani starše. Brez vseh njih si življenja ne predstavljam.

Ob pogledu na te odnose lahko kristalno jasno vidim, da ima krvna povezava tudi svoj pomen in da so vezi med ljudmi tako lahko še močnejše.

Če pa pogledam na svoj odnos z babicama, pa ne morem trditi tega, ravno nasprotno. Čeprav čutim do obeh spoštovanje in se seveda zavedam, da me brez njiju ne bi bilo, pa po drugi strani ne morem mimo njunega nesprejemljivega odnosa.

Krvna povezava, ali pa morda staromodno prepričanje, da moramo starejše, naše prednike brezpogojno spoštovati in ceniti, me tako drži pri tem, da vzdržujem nek minimalen odnos.

Več kot zagotovo pa z njima ne bi hotela imeti najmanjšega stika, če ne bi bili moji babici, torej z mano povezani preko DNK.

Je torej pomen v krvni povezavi ali ga ni?

Najinega sinka bova naučila da je družina izjemno pomembna, hkrati s tem pa je pomembno tudi to, da si sami znamo izbrati, s kom si bomo ustvarili svojo družino. Pa naj bo to partner ali partnerica, posvojeni ali biološki otroci, ali pa tudi nič otrok in morda hišni ljubljenček.

Na koncu je najbolj pomembno to, da smo srečni in vsakomur od nas nekaj drugega prinaša srečo.

Moja največja sreča sta moja dva fanta, moja družina. Ne bi si mogla želeti več kot to!

Pa vi, kdo je vaša družina?

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.