Ključne odločitve v/o življenju

Zelo težko je »biti pameten« o situacijah, v katerih se nikoli nismo znašli.

Sama sem sicer nasprotnica splava in zase vem (ali si močno želim), da ga ne bi naredila. Hkrati pa ne morem obsojati žensk, ki se za ta korak odločijo. To je njihova pravica in v nekaterih situacijah morda tudi edina možnost, ki jo vidijo.

Od nekdaj sem sanjala o veliki družini in na mojo veliko srečo sem našla nekoga, ki z mano deli te sanje. Zaenkrat nama še ni bilo potrebno razmišljati o drugih možnostih ali o manjših pričakovanjih. Zaradi nedavnih dogodkov (izvenmaternična nosečnost) pa sva bila primorana vsaj pomisliti na druge možnosti.

Najprej sem pomislila predvsem na število otrok. Če pač ne bo šlo do želenega števila, bomo razmišljali o manjšem.

Potem je tukaj seveda način. Toliko je otrok na svetu, ki potrebujejo starše in moja prva alternativna možnost je posvojitev. Vedno sem videla to, kot priložnost, možnost, da osrečim več kot samo sebe. Kljub temu da ima rejništvo (ki je sorodno posvojitvi) precej razširjen slab prizvok, me to ni odvrnilo. Midva bi bila tista, ki bi odločala o tem, ali bi šlo za »srečno zgodbo« ali ne in zato me to ne skrbi. Res je, da so pri nas postopki lahko zelo dolgi in je veliko tudi v denarju, pa vendar. Če drugje ne obupamo, pa tudi tukaj ne bi kar tako.

Marsikdo drug bi se prej odločil za umetno oploditev. Tudi to je seveda možnost, ki jo imam nekje v ozadju. Čisto iskreno me je teh posegov kar malo strah. Tako zelo invazivni posegi v telo… ne vem. Res je, da imaš potem lahko svojega biološkega otroka. Za nekatere to igra ključno vlogo, sama pa ne vidim razlike med ljubeznijo, ki jo lahko imaš do posvojenega ali do biološkega otroka.

Kaj bi ali bova naredila, če bova v takšno odločitev prisiljena, ne vem. Pomembno pa se mi zdi predvsem to, da se oba dokončno strinjava o koraku, ki ga bova naredila. Pa naj bo to, da ostaneva pri samo enem otroku, za zdravljenje neplodnosti ali pa za posvojitev.

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.