Začarani krog lenobe?

Skoraj vsak se je kdaj v življenju srečal s takšno ali drugačno dieto, z odvečnimi kilogrami in nasploh s hujšanjem.

Velik poudarek je na zdravi prehrani in fizični aktivnosti. Vsem nam je znana teorija, praksa, pa je nekaj drugega…

Tisto, kar je danes drugače, kot pred mnogo leti je, da jedo ljudje z manj denarja, bolj nezdravo prehrano, ker je cenejša. To sicer ni pravilo, je pa vse bolj pogosto. Hkrati s tem pa zelo zaskrbljujoče.

Kriza je, standard pada, vse več ljudi se znajde na dnu in to pomeni več nezdravega načina življenja, več resnejših težav z zdravjem, več nezadovoljnih ljudi.

Kljub vsemu temu pa sem mnenja, da na fizično aktivnost vedno lahko vplivamo, četudi smo čisto in popolnoma brez denarja, lahko počnemo kaj, kar je dobro za nas.

Pri vseh možnih fizičnih aktivnosti, je še vedno mnogo ljudi, ki se tega enostavno ne lotijo. Morda so mnenja, da jim ni treba, morda so mnenja, da tega ali onega ne znajo, ne zmorejo.

Sama opažam predvsem začarani krog tega, ko se ti enostavno ne da. Najtežje je začeti. Ko enkrat začneš, se dobro počutiš in zato vztrajaš. Dokler pa ne začneš, kar odlašaš v nedogled in leta minejo.

Sama pri sebi vidim, ko sem bila po operaciji primorana počivati in ne biti fizično aktivna. Še prehitro se navadiš in padeš v ta krog, ko se ti kar ne da, saj bom jutri in potem ta jutri niti ne pride. In potem še en teden in potem se vprašaš, zakaj še nisi izgubil nobenega kilograma, kvečjemu se je kakšen še na novo pojavil.

Na mojo srečo imam takšno službo, ki me prisili v to, da se lažje vrnem nazaj v pravi tempo. Tudi sama sem takšna, da moram migati, sicer se enostavno ne počutim dobro. A je res težko, ko si enkrat v »coni udobja«, priti ven.

Kdaj pa ste se vi nazadnje vzeli v roke in naredili nekaj za svoje zdravje in dobro počutje?

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.