Prosti dnevi

Pred nami je prostih nekaj dni in kot naročeno, nam bo tudi vreme naklonjeno.

Marsikdo si bo odpočil od vsakodnevnih obveznosti in se odklopil.

Sama že dolgo razmišljam o teh nekaj dneh, ko se bom končno odpeljala od doma za nekaj dni in si nabrala novih moči.

Ne gre toliko za to, da gremo kam daleč, gre bolj za to, da nisi doma. In če te ni doma, ni pritiskov, ni službe, ni vsega, kar nas vsak dan znova obremenjuje.

Poleg tega je to zame tudi nekaj dni, ko se bom končno lahko spočila, premislila dogodke zadnjih mesecev, prišla do zaključkov in sprejela nove odločitve.

Z namenom, se prej nisem soočila z vsemi morebitnimi posledicami, fizičnimi ali psihološkimi, ker smo imeli ta izlet na morje že dolgo časa v načrtu.

To bo čas zame in za mojo družinico.

Čeprav gre le za nekaj dni, se bomo maksimalno potrudili, da bi ti dnevi bili čim bolj brezskrbni in spontani.

Napolnili si bomo baterije in počeli neumnosti, kopali se v prehladnem morju, (nenamerno) jedli pesek iz peskovnika, že prvi dan popackali vsa oblačila s sladoledom, bili popikani od komarjev in uživali v sončku.

Le redko kdaj tako izkoristim proste dni, tudi tokrat ne bodo čisto vsi prosti, pa vendar. Včasih si je ne glede na vse, potrebno vzeti čas zase in za svoje bližnje.

Drugače te tok vsakodnevnih obveznosti tako hitro nosi naprej, da sploh ne uspeš niti dojemati, kaj vse se dogaja, kaj šele to procesirati, premisliti.

Za razliko od zadnjih 20ih prvih majev, ki sem jih preživela delovno ali športno, bom tokrat praznovala Praznik dela v pravem pomenu besede: Z NIČ DELA!

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIJ!

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.