Petek trinajsti?

Toliko kot je ljudi na tem svetu, toliko različnih mnenj, prepričanj in karakterjev obstaja. Podobno je s tem tudi pri vraževerju…

Sama imam občutek, da je imel petek trinajsti večji pomen, kar se prinašanja nesreče tiče, v preteklosti. Še v mojih mlajših letih se je več govorilo o tem. Sedaj pa se mi zdi, da je vsako leto manj tega. Ali pa ljudje to manj izpostavljajo, morda pa celo sama temu ne posvečam preveč pozornosti.

Čeprav verjamem v to, da imajo nekateri pač več sreče v življenju, kot drugi, pa le stežka sprejemam, da je nekaj že vnaprej obsojeno na negativen izid.

Je torej več nesrečnih dogodkov, ki se zgodijo na petek trinajsti res vezanih na samo nesrečo tega dne, ali pa je to zato, ker imamo v podzavesti, da bi se moralo tako dogajati in se zaradi naše naravnanosti k temu to dejansko tudi zgodi?

Ali je podobno tudi z vsem drugim v našem življenju. Nam nekaj ne uspe, ker smo že vnaprej prepričani, da ne bo uspelo. Bi nam potem moralo uspeti vse, za kar se odločimo, da nam bo uspelo? Če smo dovolj vztrajni, je temu zagotovo tako, v eno ali v drugo smer.

Veliko je torej odvisno od našega pristopa, pogleda na stvari.

Sama se trudim verjeti, da je vsaka stvar v življenju za nekaj dobra in čeprav je vse v naših rokah, so določene stvari, ki so nam namenjene in so tako neizogibne.

Tako so nekateri večni optimisti, spet drugi večni pesimisti in še mnogo tistih vmes.

V vsakem prepričanju je moč najti utemeljitev in za vsakega funkcionira nekaj drugega.

Tisto, kar se sama sprašujem je, kako zelo nam to določa kvaliteto življenja?

Je tisti, ki na vse gleda negativno, tudi srečen in vesel, če se to tako zgodi, kot je predvideval (slabo, negativno)? Kot je srečen in vesel tisti, ki na vse gleda pozitivno in je potem zadovoljen, ko se dogodki razvijejo uspešno.

Koliko sreče in želenega dogajanja si omogočimo samo s tem, kako razmišljamo, z našimi prepričanji, mnenji, versko usmeritvijo, tudi vraževerjem?

V vsem lahko vidimo nekaj dobrega, slabega, ali pa nič od tega, za katero možnost se boste odločili vi?

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.