Moj sinek na pediatrični kliniki

Ko sem že mislila, da bila operacija izvenmaternične nosečnosti najhujša fizična in psihična preizkušnja v mojem življenju in le dan po zadnjem pregledu, ki je potrdil moje okrevanje in dobro počutje, nas je zadelo še močneje.

Najin Tian je po dveh dneh vročine dobil izpuščaje po celotnem telesu, prenehal je jesti in piti, samo spal bi. Prejšnjo soboto smo se tako odpeljali najprej na Metelkovo k dežurnemu pediatru, ta pa nas je napotil na pediatrično kliniko.

Sproti sem se nekako tolažila, da ga bodo samo pregledali, mu dali kakšno zdravilo in nas poslali domov. Kako zelo sem se motila…

Po tem ko so ga pregledali in mu vzeli kri, so odločili, da ostanemo čez noč. Prav veliko nam niso povedali. Tian je dobil svečke za zbijanje vročine in pa zdravilo proti alergiji, v kolikor bi šlo za to. Zelo hitro se je izkazalo, da to ni vzrok njegovih težav.

Po sedmih neuspelih poskusih, zaradi dehidracije, so mu končno nastavili kanal in ga priklopili na infuzijo.

Po naporni noči so se naslednji dan stvari obrnile. Izpuščaji po telesu so skoraj izginili, je bil pa zato zatečen okrog oči, ustnice so mu popokale, dobil je drisko, še vedno ni nič jedel in vročina se je vztrajno vračala.

Po jutranji viziti nam je zdravnica povedala, da ni prepričana, kaj se dogaja in da bo prosila še za eno mnenje. V tem dnevu so prišli še trije drugi zdravniki, vsak specialist svojega drugačnega področja, ki prav tako niso bili prepričani, kaj se dogaja.

Simptomi so kazali na marsikaj. Od alergične reakcije, do angine, virusne oz. bakterijske okužbe,…a ničemur niso ustrezali vsi simptomi hkrati.

Pregledali so mu kri, večkrat. Vzeli vzorec urina in napovedovali so, da mu bodo morali opraviti punkcijo hrbtenice.

V ponedeljek dopoldne je prav tako prišla še cela vrsta zdravnikov. Uspeli so se strinjati, da gre za obolenje oz. bolezen zaradi okužbe, zato so nas preselili na infekcijsko kliniko.

Vsa ta nevednost oz. negotovost nam je dala vedeti, da bomo tam ostali še kar nekaj dni.

Zelo kmalu po prihodu na infekcijsko, pa so nam tudi postavili diagnozo, ki so jo naslednjega dne s preiskavami tudi potrdili: Kawasakijeva bolezen….

KAJ?

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.