Moja iskrena izpoved (4. del)

Ko sem prvič po operaciji odprla oči sem bila čisto zmedena, še malo zadeta bi lahko rekli.

Videla nisem prav dosti, vse se mi je bleščalo pa še leč oz. očal nisem imela gor, po nekaj trenutkih me je zadela bolečina na mestih, kjer sem bila operirana… Prosila sem za nekaj proti bolečinam, pa je iz mojih ust prišel samo šepet, ker sem imela čisto suha usta. V nekaj trenutkih me je spet zmanjkalo.

Zbudila sem se šele čez nekaj ur in takrat najprej prosila za sredstvo proti bolečinam.

Potem je prišlo vse za mano, kaj se je pravzaprav zgodilo, moje pikice tudi zares ni več…solze so mi začele teči. Niti nisem jokala, samo tekle so in tekle…

Potem sem se zavedla, da na intenzivni nisem sama. Z mano so bile še tri druge.

Ker je bila ura 10 zvečer so že vse počivale in zato nisem izvedela, zaradi česa so se one

znašle tam, a zagotovo ni bilo nič dobrega.

Še vedno nisem čisto dobro vedela, kako je šla operacija in ali so mi morali odstraniti levi jajcevod, v kakšnem stanju je desni, ki so ga tudi pogledali, ko so že bili tam.

Na vse te odgovore sem morala počakati do jutra, ko je prišel zdravnik, ki me je operiral.

Povedal mi je, da je vse potekalo brez težav. Ker jajcevod ni bil poškodovan, so ga pustili notri, tudi desni je v odličnem stanju.

To me je resnično razveselilo…čeprav sem se počutila, kot da mi dejansko nekaj manjka, je šlo najboljše kot lahko v takem primeru sploh gre.

Še istega dne sem zapustila klinični center, čeprav bi morala ostati notri dva do tri dni.

Čeprav to ni v moji navadi, sem si resnično vzela čas in dejansko tudi počivala. Tokrat ni bilo prostora za tveganje in za morebitne dodatne težave.

V tem času ni počivalo samo moje telo. Tudi miselno sem se odklopila in se zavestno odločila, da si ne bom zastavljala neskončnih vprašanj, zakaj je moralo do tega priti, zakaj jaz in podobno. Prišlo je in sedaj je za mano. Nikol ne bom pozabila najine pikice in vedno bo to eden od bolj bolečih spominov mojega življenja. Kar je bilo, je bilo in tega ne morem spremeniti.

Je pa po vsem tem času spet prišel čas za laserski poseg, ampak to je že druga zgodba.

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.