Moja iskrena izpoved (1. del)

Tri tedne nazaj, me je presenetila krvavitev. Ne menstrualna, ampak nekaj dni po tem, ko je bila menstruacija že zaključena.

Zelo hitro se mi je posvetilo, kaj bi to lahko pomenilo, saj je bil postopek pri zanositvi mojega Tiančka popolnoma enak, a nekaj vseeno ni bilo čisto prav…

Ker je sledil datum laserskega posega čez nekaj dni, sem za varnost mojega otročka morala narediti test nosečnosti.

Bil je pozitiven in sreča ob tem neizmerna!

Veselje, navdušenje, misli o tem, kaj vse nas čaka in kako zelo nas bo to osrečilo.

A krvavitev ni prenehala, kot je pri Tianu.

Klicala sem h ginekologu, kjer sem imela najprej pogovor s sestro. Ta nikakor ne želi vezati ginekologa, če ne rečeš, da si vnaprej dogovoren z njim oz. če nisi izjemno nesramen. Na vsak način bi rada rešila težavo vsake, ki kliče tja, pa čeprav za to ni usposobljena, niti ni to njena naloga.

Razložila sem ji svojo situacijo, ki je identična tisti pred dvema letoma, a me je zavrnila, da ne gre za nosečnost saj je bil prvi dan zadnje menstruacije šele dva tedna nazaj. Naročila mi je, naj jo pokličem, ko mi bo zamujala naslednja menstruacija. S tem sva zaključili pogovor.

Vsi pravijo, da je nemogoče, da bi imeli menstruacijo med nosečnostjo. Pri Tianu sem imela menstruacijo po zanositvi. Morda res ni šlo za menstruacijo kot tako, a ta krvavitev je trajala enako dolgo, ob pravem času, v enakih količinah in nasploh enaka v popolnoma vseh karakteristikah. Torej?

Ni mi dalo miru, da bom morala čakati še skoraj tri tedne do naslednje menstruacije, zato sem klicala še enkrat čez nekaj minut in rekla, da sem dogovorjena z ginekologom. Po 20 minutah čakanja na zvezi, me je končno vezala.

Takoj ko sem njemu razložila, kakšna je situacija je rekel, da gre za nosečnost. Najprej je vprašal, ali je zaželena. Ker sem izrazila skrb ob krvavitvah, mi je naročil, naj čez nekaj dni ponovim test nosečnosti in ga ob pozitivnem rezultatu ponovno pokličem.

Preklicati sem morala laserski poseg in tudi čez nekaj dni se je pojavil tako zaželeni plus…

Ponovno sem poklicala in dobila datum pregleda zares hitro. Le dan kasneje, ko je od zanositve minilo štiri tedne, kar pomeni, da bi se tudi na UZ že moralo videti, kaj se dogaja.

Čakanje na ta dan me je ubijalo, medtem ko so bili vsi okoli mene precej pozitivni in za to sem jim izjemno hvaležna, sem sama vedela, čutila, da je nekaj narobe.

Končno sem se odpravila na pregled. Takrat je krvavitev trajala že deset dni in danes je dva tedna od tega dne, ko se mi je življenje obrnilo na glavo…

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.