Iskanje pravega prijatelja

Kakšen je zares pravi prijatelj?

Tisti, ki te sprejema, ne glede na to, kaj ga morda moti na tebi oz. se ne strinja s katerimi od tvojih prepričanj ali dejanj.

Ali taki ljudje sploh še obstajajo?

Najbolj se običajno lahko povežemo in družimo z ljudmi, ki razmišljajo podobno kot mi sami. To seveda ne pomeni, da so te osebe, tudi naši pravi prijatelji, je pa to dobra osnova.

Sta si dva, ki sta si popolnoma različna in na svet gledata čisto drugače, res lahko tako blizu?

Imela sem dobrega prijatelja, s katerim sva se v mojih študentskih letih veliko družila. Odlično sva se ujela in res je bil, vse kar bi si od prijatelja lahko želela.

Dokler je še imel punco…

Ko je s svojo dolgoletno ljubeznijo prekinil razmerje, je začel na ljubezen in na ženske gledati drugače. Zanj se je to področje vrtelo samo še okoli odnosov za eno noč.

Čeprav to ni imelo vpliva na najino druženje, na njegovo obnašanje do mene, pa me je začel motiti ta površinski odnos do žensk, do ljubezni. Predvsem zato, ker to jemljem zelo resno, morda celo staromodno.

To obdobje je še nekaj časa trajalo, potem pa sta se najini poti razšli. Sedaj se vidiva mogoče enkrat letno. Šla sva vsak po svoji poti.

Morda pa sva podzavestno čutila, da nimava več toliko skupnega. Ali pa se nisva dovolj potrudila, da bi prijateljstvo obstalo?

Bi se morali bolj potruditi, da ohranimo takšne odnose, ali pa to pomeni, da nama ni bilo namenjeno, da ostaneva v stiku…

Zadnjih nekaj let veliko razmišljam o prijateljstvu, o vrednotah, ki so se skrile nekje v ozadje.

Vedno znova slišim stavek, da so prijatelji družina, ki si jo izberemo sami.

Ali to, da nimaš pravih prijateljev okoli sebe pomeni, da nimaš sreče, ali pa morda, da je nekaj narobe s tabo? Previsoka pričakovanja, nesprejemljivo obnašanje,…

Sama si to predstavljam podobno kot pri ljubezni. Za vsakega naj bi obstajal nekdo, s katerim se ujameš, povežeš, začutiš.

Morda pa je iskanje pravega prijatelja, kot iskanje ljubezni…lahko traja celo življenje.

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.