Vse več ločitev, razhodov?

Odstotek ločitev oz. razvez še nikoli ni bil tako visok, kot je v zadnjih letih.

Kakšni so vzroki za to?

Se imamo manj radi ali so razlogi drugje?

Res je seveda, da je tudi porok manj, pa vendar…

Dejstvo je, da se časi spreminjajo. Včasih so se ljudje zares poročili samo enkrat in v tem zakonu vztrajali ne glede na vse, nasilje, prevaro…

S tem se sicer ne strinjam popolnoma, a vseeno mislim, da danes vse prehitro obupamo nad določeno zvezo. Se niti ne potrudimo, da bi obstala, zdržala, šla naprej.

Morda zato, ker poroka in zvestoba nimata več enake vrednosti, ali pa nismo pripravljeni na prilagajanja, ki jih življenje z nekom lahko pomeni.

Ena od obstoječih teorij za razhajanja parov se skriva tudi v starostni dobi, v kateri se poročamo oz. začenjamo razmišljati o družinskem življenju, iskati partnerja za skupno življenje.

Ta starostna meja se je močno premaknila, zvišala. Razlika pa se kaže predvsem v tem, da se z leti vse bolj oblikujejo naše navade in prepričanja, s tem pa običajno tudi manjše možnosti za prilagajanje in spremembe.

Filmi in pravljice nas še vedno prepričujejo, da nas čaka tam zunaj sorodna duša, oseba s katero bi lahko preživeli celo življenje in bili ob tem še celo srečni.

Pa res še vedno verjamemo v to?

Mislim, da si vsi po tihem želimo, da bi to bilo res.

Morda pa je ravno to težava, da ne verjamemo, da bi nekaj lahko trajalo za vedno in zato najdemo razlog, da uidemo, še preden bi se lahko zares znašli v pravljici, ker je preveč lepo, da bi bilo res.

Tole se sicer lahko sliši smešno, ampak poznam ljudi, ki dvomijo v svojo zvezo ravno zato, ker se jim zdi nemogoče pozitivna in srečna. Toliko časa vrtajo in iščejo nekaj slabega, da s tem povzročijo težave oz. naredijo vzroke za razpad odnosa.

Smo ob razpadih zvez, ki se dogajajo okoli nas in nam samim, nehali verjeti v srečno ljubezen za celo življenje?

Napisal/a

Zaenkrat še ni komentarjev.

Pustite komentar

Morate biti prijavljeni, da lahko komentirate.